Rat WAG-sica

Vardy vs Rooney: Počelo bizarno suđenje koje Englezi zovu 'Wagatha Christie'

Image

"Suđenje nema smisla niti za jednu od njih, čak će i pobjednica izaći s ogromnim gubitkom," navode mediji

10.5.2022. u 22:49/ RTL.hr/Hina

Dvije godine nakon izbijanja skandala, u Londonu je počelo suđenje Coleen Rooney i Rebekah Vardy, suprugama poznatih engleskih nogometaša Waynea Rooneyja i Jamiea Vardyja, koje su britanski mediji prozvali "Wagatha Christie".

Lažne priče na Instagramu, optužbe za curenje vijesti medijima, optužbe za klevetu… okosnica su slučaja koji su britanski mediji prozvali suđenjem desetljeća.

Slučaj izaziva toliki interes u Velikoj Britaniji da ima svoj nadimak: "Wagatha Christie" - "Wags at war", WAG - Žene i djevojke je akronim koji se koristi za družice poznatih sportaša.

Image
Želi ga motivirati

Wayne Rooney poslao simboličnu poruku Unitedovom talentu: 'Nadam se da će izvaditi jeb**u glavu iz...'

Image
Želi ga motivirati

Wayne Rooney poslao simboličnu poruku Unitedovom talentu: 'Nadam se da će izvaditi jeb**u glavu iz...'

Rebekah Vardy i Coleen Rooney se tuže međusobno

Deseci fotografa okupili su se ispred Visokog suda u Londonu, novinari su nagurani u sudnicu kako bi pratili slučaj, a sud je također postavio video zid u podrumu za one koji nisu imali osigurano sjedalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom suđenju, koje bi trebalo trajati do 18. svibnja, Rebekah Vardy tuži svoju bivšu prijateljicu Coleen Rooney za klevetu nakon što ju je ova optužila da je tajno medijima dojavljivala informacije o njoj.

Sve je počelo u listopadu 2019. kada je Coleen Rooney, supruga bivše engleske nogometne zvijezde Waynea Rooneyja, optužila Rebekah Vardy, udatu za napadača Leicester Cityja Jamieja Vardyja, da je tabloidu The Sun prenijela "lažne priče" o njoj.

Upravo se čita

Image
PROF. ZORIČIĆ UPOZORAVA

Droga koja kosi mlade Amerikance. Doslovno se uguše i od vrlo niskih doza: 'Kad dođe kod nas glave će se gubiti'

Gospođa Vardy je poricala i odlučila tužiti gospođu Rooney za klevetu. Prema britanskom zakonu, sada je na gospođi Rooney da dokaže istinitost iznesenih optužbi.

Za sve kriv agent

Sumnja se da iza curenja vijesti stoji agent za odnose s javnošću gospođe Vardy, koji je imao pristup Instagram računu njezine klijentice. No, prema odvjetniku gospođe Rooney, Davidu Sherborneu, "postoji dovoljno dokaza koji pokazuju da je gospođa Vardy znala i odobravala" takve objave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je (gospođa Vardy) dala (svom agentu) pištolj i metke, kazala kamo da cilja, što se događa i kada, to je čini jednako odgovornom kao i osoba koja povlači okidač", tvrdi odvjetnik gospođe Rooney, David Sherborne.

"Nisam znala da se to događa", uzvratila je gospođa Vardy.

'Suđenje nema smisla niti za jednu od njih'

Procjenjuje da bi pravni troškovi za svaku stranu mogli iznositi oko milijun funta, a da će pobjednica vratiti samo oko 70 % troškova.

"Suđenje nema smisla niti za jednu od njih, čak će i pobjednica izaći s ogromnim gubitkom," navode mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wayne Rooney (36) je vodeći strijelac engleske reprezentacije i Manchester Uniteda svih vremena, a trenutačno je menadžer Derby Countyja, dok je Vardy (35) u sezoni 2015/16. predvodio Leicester City do senzacionalnog naslova engleskog prvaka.

Vardy je u dresu engleske vrste debitirao u svibnju 2015. u susretu protiv Irske ušavši u igru kao zamjena za Rooneya.

Više s weba

Pročitajte još

Image
tko tu koga?

TOP 51 'posuđenih pjesama' s domaće scene i ukradene hrvatske pjesme: Nirvani 'inspiracija' Parni valjak, Maidenima Divlje jagode

Više s weba