Platini bi mijenjao pravila

Žute kartone zamijenit će isključivanjem igrača?

Image
Foto: Becker & Bredel

Prema sadašnjim pravilima, dva žuta kartona znače da igrač ne može igrati sljedeću utakmicu. Tako se u Ligi prvaka, dva žuta kartona prikupljena u grupnoj fazi natjecanja kažnjavaju suspenzijom od jedne utakmice.

5.12.2013. u 15:42/ I.H./Hina

Predsjednik UEFA-e Michel Platini htio bi zamijeniti kažnjavanje igrača žutim kartonima privremenim isključivanjem igrača za trajanja utakmice.

"Promijenio bih sustav upozorenja, kartone. Napravio bih to kao u rugbyju, kaznio bih one koje treba kazniti isključenjem igrača na deset ili 15 minuta", izjavio je Platini u razgovoru za španjolski dnevnik "AS".

"Na taj bi način odmah to mogla iskoristiti suparnička momčad, dok u slučaju kažnjavanja žutim kartonima korist do toga ima tek sljedeća suparnička momčad", dodao je Francuz.

Prema sadašnjim pravilima, dva žuta kartona znače da igrač ne može igrati sljedeću utakmicu. Tako se u Ligi prvaka, dva žuta kartona prikupljena u grupnoj fazi natjecanja kažnjavaju suspenzijom od jedne utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je ideja. Sada je potrebno da ona sazrije pa da vidimo bi li ona bila dobra za igru. To je prijedlog koji treba ispitati", rekao je Platini.

Osim toga, predsjednik UEFA-e je ocijenio i da bi pobjednici nacionalnih kupova trebali sudjelovati u Ligi prvaka. Prema sadašnjem sustavu natjecanja, sudjelovanje u Ligi prvaka dobijaju klubovi plasirani do četvrtog mjesta na ljestvici nacionalnog prvenstva.

Upravo se čita

Image
POSLALI APEL

Prijatelji životinja upozoravaju: Zbog SP-a sve češća protuzakonita upotreba petardi

"Slažem se s tim prijedlogom o kojem smo često raspravljali. Ali kada dođe vrijeme glasovanja, zemlje koje ne žele ustupiti mjesto pobjedniku svog kupa su u većini. Neke zemlje uopće nemaju nacionalni kup. UEFA je demokratična i glasovanje je jasno", zaključio je šef UEFA-e.

Više s weba

Pročitajte još

Image
nezgodna skupina

Nenad Šoštarić sjeo na klupu ženske rukometne reprezentacije uoči kvalifikacija za EP: 'Moramo biti realni, Norveška je apsolutni favorit'

Više s weba