Play logo
Od ruskog medvjeda do Bidena

Milanović identično kao Farage, Bolsonaro i T. Carlson. Predsjednik RH kao proruska desnica svijeta

Image
Foto: RTL Direkt

Ni Bolsonaro, ni Orban, ni Farage nisu rekli da Finskoj i Švedskoj treba blokirati ulazak u NATO, ali zato Zoran Milanović jest

3.5.2022. u 22:38/ Mojmira Pastorčić
Play logo

Primjer prvi. Europa i NATO "pikaju bijesnog ruskog medvjeda sa štapom". Zvuči vam kao nešto što je rekao Zoran Milanović? E pa tu frazu već godinama ponavlja jedan od kreatora Brexita Nigel Farage. A onda je prošli tjedan, kad je govorio o ulasku Finske i Švedske u NATO, hrvatski predsjednik rekao isto to, samo se medu ne pika štapom nego penkalom.

Primjer drugi. "Mi trebamo ostati neutralni, trebamo gledati interes Mađarske, odnosno Brazila." Od početka ruske invazije to govore mađarski premijer Viktor Orban i brazilski predsjednik Žair Bolsonaro, obojica rado viđeni gosti Kremlja. I Milanović u svojim tiradama ponavlja da trebamo gledati svoje interese. "Mali ne mogu biti za stolom kada se veliki tuku, nego sa strane", kaže.

Play logo

Primjer treći. "Ovo nije kriza Ukrajine i Rusije, to ima veze s dinamikom unutarnje politike Joea Bidena", govorio je Milanović još u siječnju, a sinoć velika tv ikona američke desnice, voditelj Tucker Carlson. Ponavlja identičnu frazu "Rat je Bidenova osveta Putinu".

I tako imamo predsjednika koji kaže da nije proruski orijentiran, ali govori isto što i proruska desnica svijeta. Ali danas je hrvatski predsjednik otišao korak dalje. Ni Bolsonaro, ni Orban, ni Farage nisu rekli da Finskoj i Švedskoj treba blokirati ulazak u NATO, ali zato Zoran Milanović jest.

Play logo
Play logo
Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA

Komentar Šprajca: Epidemija ne može trajati više nego što ima grčkih slova jer bi onda morali preći na srpsku azbuku...

Play logo

Više s weba