KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ

Poetska je duša Sergeja Lavrova, nema šta. Pogotovo kad govori o krvavim trudnicama i rodiljama

10.3.2022. u 22:20/ Mojmira Pastorčić

Hvalili su ga da je karizmatičan, zabavan, briljantan. A danas? Znate što Putinov šef propagande, majstor diplomacije i dragi naš Sergej kaže danas?

Očito niste dobro gledali kad ste na snimkama Associated Pressa jučer vidjeli krvave trudnice i rodilje koje izlaze iz bolnice u Mariupolju, jer - to su zapravo bili ultra radikalni borci. 

Trudnica tamo nije ni bilo, nije bilo pacijenata, ni djece ni medicinskih sestara - rodilište je baza bojne Azov. Tako je danas na pitanje o zvjerskom napadu odgovorio Sergej Viktorovič Lavrov

Dragi Sergej, topla je poetska duša, sjećate se kako ga je prije godinu dana opisivao Gordan Grlić Radman, koji je s njim čitao poeziju. Jer, dragi Sergej ju sam piše. Čovjek je to koji je uživao ogromno poštovanje na zapadu, slovio je kao diplomat od formata, profesionalac, znalac kakvih je malo, zvali su ga i najiskusnijim šefom diplomacije na svijetu. 

Hvalili su ga - kako je radio kao ruski veleposlanik u UN-u, hvalili su ga - da je nakon aneksija Krima spriječio vanjskopolitičku izolaciju Rusije, govorili su da majstorski vodi vanjsku poltiku. 

Hvalili su ga da je karizmatičan, zabavan, briljantan. A danas? Znate što Putinov šef propagande, majstor diplomacije i dragi naš Sergej kaže danas? Da ovo nije prvi put da slušamo patetične tvrdnje o zvjerstvima ruskih snaga, da Rusi žele sačuvati mir u Europi, i da Rusi nisu napali Ukrajinu. Poetska je duša Sergeja Lavrova, nema šta. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Od ruskog medvjeda do Bidena

Milanović identično kao Farage, Bolsonaro i T. Carlson. Predsjednik RH kao proruska desnica svijeta

Više s weba