Komentar Zorana Šprajca

Sukob Milanović Banožić, u tom obračunu teško da će biti pobjednika, ali već se zna gubitnik

2.11.2021. u 22:30/ Zoran Šprajc

Dovoljno ponižavajuće i za jednog kaplara, a kamoli ne za jednog admirala i načelnika Glavnog stožera

Neviđeni verbalni obračun ključnih ljudi hrvatske obrane kulminirao je baš u Vukovaru na obilježavanju obljetnice pada naselja Lužac.

I tom prilikom Milanović i Banožić su se čak i prigodno pozdravili, da bi nedugo nakon toga Milanović po Banožiću otvorio baražnu vatru na koju je ovaj odgovorio s dijagnozom da je predsjednik psihijatrijski slučaj.

U tom obračunu teško da će biti pobjednika, ali već se zna gubitnik. Prije svega načelnik Glavnog stožera admiral Robert Hranj koji se našao u nemogućoj poziciji da mora slušati zapovijed Vrhovnog zapovjednika kojom se želi napakostiti ministru obrane ili da mora moliti ministra obrane da mu omogući da ispuni zapovijed predsjednika Republike.

Dovoljno ponižavajuće i za jednog kaplara, a kamoli ne za jednog admirala i načelnika Glavnog stožera. Istodobno i admiral Hranj i cijeli Glavni stožer su se našli pod istragom vojne inspekcije koju im je iz osvete poslao ministar obrane.

Inspekcija treba utvrditi je li predsjednik vojne helikoptere i brodove angažirao za službene posjete ili za neke svoje turističko-privatne ekskurzije.

A sve je počelo zbog zapovjednika operetne postrojbe koju smo nekad zvali Tuđmanovi baletani, a danas počasno zaštitna bojne, koja štiti isključivo jelene fazane i muflone u Predsjedničkm vrtu. A sav taj sramotni cirkus u vrhu Oružanih snaga događa u trenutku dok u susjednoj Bonsi i Hercegovini oružje sve jače zvecka.

Više s weba

Pročitajte još

Image
AFERA KOJA TRESE VLADU

Charlotteina mreža utjecaja Josipe Rimac 'ugrabila' Darka Horvata, dovela ga do pada i raskrinkala hrvatski politički sustav

Više s weba