KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA

'Tomašević je prvi pokušao oprati sramotu s hrvatskog institucionalnog obraza, no on je uzaludan ako na taj isti obraz odmah pljune Milanović'

Image
Foto: RTL Direkt

Zagrebački gradonačelnik, trideset godina nakon tog zločina, prvi je gradonačelnik i hrvatski dužnosnik, Hrvat, koji je došao na komemoraciju

7.12.2021. u 21:58/ Zoran Šprajc

Sramotu koja prati bešćutno ubojstvo obitelji Zec, a pogotovo 12-godišnje Aleksandre Zec danas je s hrvatskog obraza prvi put pokušao oprati gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević

Trideset godina nakon tog zločina on je prvi gradonačelnik i hrvatski dužnosnik, Hrvat koji je došao na komemoraciju kod doma Adolfovac na Sljemenu koju već godinama organiziraju Antifašistička liga Hrvatske i Srpsko narodno vijeće.

Ondje su u noći 7. prosinca likvidirane majka Marija i kćer Aleksandra Zec nakon što je prethodno na kućnom pragu u Zagrebu pred njihovim očima ubijen otac Mihajlo Zec. O zločinu se zna gotovo sve i tko ga je počinio i tko ga je zataškavao i kako je hrvatska država na njega reagirala. 

Image
KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA

Komentar Šprajca: Epidemija ne može trajati više nego što ima grčkih slova jer bi onda morali preći na srpsku azbuku...

Image
KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA

Komentar Šprajca: Epidemija ne može trajati više nego što ima grčkih slova jer bi onda morali preći na srpsku azbuku...

Zločinačka petorka koja je maloj Aleksandri pucala u glavu nakon što su prije toga pred njom ubili i majku bili su Munib Suljić koji je bio neposredni izvršitelj likvidacije, te Siniša Rimac, Igor Mikola, Nebojša Hodak i Snježana Živanović, svi pripadnici pričuvne postrojbe MUP-a kasnije poznate kao Merčepovci koji su u istoj uniformi nastavili s isto tako nekažnjenim zvjerstvima u Pakračkoj Poljani.

Ubojice su privedene, ali su zbog tobožnje proceduralne greške u istrazi pušteni na što se tadašnji državni odvjetnik nije žalio. Jedan od ubojica, Siniša Rimac nakon zločina je postao tjelohranitelj ministra obrane Gojka Šuška, a zločin i zločinci su zbog svega što se događalo nakon zločina postali simbol onog prljavog, ružnog, mračnog, razbojničkog i zločinačkog dijela hrvatske povijesti koji je uživao blagodati neformalnog, ali zapravo stvarnog institucionalnog pomilovanja.

Tomislav Tomašević dakle danas je prvi put pokušao oprati tu sramotu s hrvatskog institucionalnog obraza. 

No pokušaj gradonačelnika Zagreba da s hrvatskog obraza opere 30 godina sramote je uzaludan ako na taj isti hrvatski obraz odmah pljune predsjednik Republike Zoran Milanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Praveći se da je lud, gluh i slijep na činjenice koje ukazuju da ovdje nije problem u zločinu samom - za koji je obitelji žrtava u njegovom premijerskom mandatu dobila i pravičnu odštetu - nego u institucionalnom i političkom zataškavanju ubojica 12 - godišnjeg djeteta koje su s rafalom od 6 metaka u glavu ubili pripadnici pričuvnog sastava MUP-a usred Zagreba,  predsjednik je po dobrom starom hrvatsko - srpskom običaju i ovaj zločin relativizirao ratnim zločinima druge strane. 

Po načelu - dobri smo mi zločinci kakvih još sve ima. A odmah potom je i taj zločin nad nevinim djetetom iskoristio da se obračuna sa svojim bivšim političkim ljubavnikom Miloradom Pupovcem. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZORAN ŠPRAJC

Komentar Šprajca o remek nedjelu u Ministarstvu zdravstva: Đavo kad jednom uđe ne izlazi tako lako

Više s weba