KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ

Zašto bi se Hrvati uzrujavali zbog Mađara? Imaju Fortenovu, NK Osijek i INA-u. Ma ima Orban pravo, svi smo mi...

10.5.2022. u 22:25/ Mojmira Pastorčić

Ni karte velike Mađarske koja obuhvaća teritorij Hrvatske nije stala na put velikom prijateljstvu Hrvatske i Mađarske

Jo eštet. Nezd RTL Direkt. Tako bi Viktor Orban volio da vas pozdravim svaku večer. Jer u njegovim očima, mi smo Mađarska. Dok je prošli tjedan na radiju objašnjavao kako bi Mađarskoj teško pao embargo na rusku naftu jer neka druga nafta ne može tako lako do njih.

Izletilo mu je ali "Da nam nisu uzeli more… i mi bismo mogli tankerima uvoziti naftu", aludirajući naravno da je Hrvatska Mađarskoj otela more. I sad rekao bi čovjek da se Viktoru malo omaklo, ali znamo svi jako dobro da ovo nije slučajno. Mađari su na službenom profilu vlade prije 3 godine objavili grafiku koja pokazuje kako su jadnu Ugarsku nakon prvog svjetskog rata rastrgali sa svih strana.

Image
O ORBANOVOJ IZJAVI

Orbanov državni tajnik: 'Oteto more je povijesna činjenica, nadam se da u Hrvatskoj neće zavladati histerija'

Image
O ORBANOVOJ IZJAVI

Orbanov državni tajnik: 'Oteto more je povijesna činjenica, nadam se da u Hrvatskoj neće zavladati histerija'

Nikakve ga prosvjedne note ni uvrijeđenost hrvatske strane nije omela, kriva karta velike Mađarske koja obuhvaća teritorij Hrvatske i Slovenije pojavila se još najmanje tri puta. I ništa od toga svega nije stalo na put velikom prijateljstvu Hrvatske i Mađarske. A i zašto bi se uzrujavali, pa ionako hrvatska INA odavno nije hrvatska nego mađarska i još je nismo tražili natrag iako je dokazano da su je Mađari preuzeli uz mito.

Ionako su Mađari sad postali novi vlasnici Fortenove, NK Osijeka, hotelskih kompleksa na obali. Ionako je Horvat jedno od najčešćih prezimena u Mađarskoj. Ionako smo dugo živjeli u istoj državi, ionako i dalje govorimo lopov, pandur, bunda, gumb, bitanga, hahar i mamlaz, sve odreda mađarske riječi.

Ionako volimo čardaš i gulaš. Ionako su Mađari i Zoltan Kabok i Hrvoje Kečkeš i Anđa Marić. Ma ima Orban pravo, svi smo mi Mađarska. Hvala Viktoru, Kösonom Viktor.

Više s weba

Pročitajte još

Image
KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ

Poetska je duša Sergeja Lavrova, nema šta. Pogotovo kad govori o krvavim trudnicama i rodiljama

Više s weba