Jeftin, low-cost humor

NIVEA-in meme na račun poraza Hrvatske od Argentine čak je i duhovit. RyanAirov je, pak, baš glup

17.12.2022. u 8:00/ Stanje nacije

RyanAirov tviteraš očito nema pojma o tome što se događa na Svjetskom nogometnom prvenstvu, jer Modrić i Petković nakon Argentine nisu otišli kući

Koliko je Hrvatska postala jak brend na ovom Svjetskom nogometnom prvenstvu govore i šaljivi memovi velikih korporacija nakon što je Hrvatska izgubila od Argentine. Neki su, ono 'ajmo reć', uspješni i duhoviti, pa makar i na naš račun, a neki su baš onako zdravo glupi.

Pa je tako njemačka Nivea nakon izgubljene utakmice objavila meme koji, kao, reklamira njihovu micelarnu vodu za čišćenje lica s fotkom tužne navijačice našminkane u hrvatske boje i natpisom "Skida sve osim suza". Priznat ćete nije loša fora, pogotovo za neku golemu multinacionalnu korporaciju.

Image
što vi mislite?

Niveina reklama razljutila i uvrijedila Hrvate. Rugaju se zbog poraza od Argentine?

Image
što vi mislite?

Niveina reklama razljutila i uvrijedila Hrvate. Rugaju se zbog poraza od Argentine?

Osim toga, kad si veliki, moraš dozvoliti da se mali mogu šaliti na tvoj račun, a Njemačka je u odnosu na Hrvatsku realno nogometno mala i nebitna zemlja. Sjećate se, 1998. smo ih na Svjetskom prvenstvu isprašili s 3:0, a niti na ovom se nisu baš dobro proveli, pa im ne možemo ništa zamjeriti.

S druge strane, u irska low cost aviokompaniji RyanAiru osim jeftinih avio karata imaju i jeftin smisao za humor. Pa je kompanija nakon pobjede Argentine nad Hrvatskom na Twitteru objavila svoj meme na kojem se Leo Messi u avionu krevelji i ruga Luki Modriću i Bruni Petkoviću koji, kao, nakon poraza od Argentine putuju kući. U Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer Ryan ima let za Zadar, pa je neki marketinški genije odlučio da se tako reklamiraju. Osim što meme izgleda kao da ga je radilo dijete od 5 godina, rekli bismo da je s poslovne strane prilično glup i neprimjeren za aviokompaniju koja posluje u Hrvatskoj. I poprilično promašen i uvredljiv, ne samo za našu reprezentaciju, nego i za samog Messija.

Jer RyanAirov meme sugerira da je Messi neki nedorasli zlobni debil, a, naprotiv, Messi je nakon utakmice prišao i zagrlio utučenog Modrića.

Upravo se čita

Image
ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

Stručnjak za Direkt otkriva zašto je dio Hrvatske razvijen kao Libanon, a dio kao Kina

Osim toga RyanAirov tviteraš izgleda da nema pojma o tome što se događa na Svjetskom nogometnom prvenstvu, jer Modrić i Petković nakon Argentine nisu otišli kući. Eno ih još uvijek u Katru i čekaju sutrašnju utakmicu za treće mjesto. Međutim, kući je otišla Engleska gdje je sjedište RyanAira, pa bismo onda za Engleze i Ryan Air mogli napraviti ovakav meme...

Ali nećemo. Nismo toliko jeftini kao što je jeftina low cost aviokompanija Ryan Air. Nadamo se samo da RyanAir više ulaže u svoje letove nego u svoje memove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
SMS SREĆICE

e-Vlado! nova je usluga Vlade. Putem nje možete nabaviti ogrjev, zaposliti familiju ili skupo prodati jeftini software

Više s weba