suradnici na bijelom

Antwerpen hit luka za kokain: Belgija kao da i jest bila na njemu, a Hrvatska na normabelu

2.12.2022. u 22:44/ Stanje nacije

Uvozite li kokain, metaamfitamine ili lažne lijekove, Luka Antwerpen je odlična polazišna točka za distribuciju diljem Europe. Posebno je privlačna švercerima kokaina. Mnoge mafijaške organizacije diljem Europe uključile su se u ovaj profitabilan buisness kontrolirajući prodajne lance

Stanje nacije je emisija koja se bavi likovima iz crtanih filmova. Neke od tih likova iz crtića možete vidjeti u Saboru, neke u Vladi, neke na Pantovčaku, neke u Kataru, a neke likove iz crtanih filmova možete vidjeti i kao televizijske voditelje emisija u kojima se bave likovima iz crtanih filmova.

A znate li tko su najpopularniji likovi iz crtanih filmova u Hrvatskoj. Naravno da znate, viđate ih baš na RTL-u. Štrumfovi. A znate li odakle su došli Štrumfovi? Iz Belgije. Da, da Štrumfovi su rođeni u Belgiji odakle su se proširili cijelim svijetom, pa su tako došli i do nas.

Pa ćemo nakon sinoćnje utakmice naše male plave Belgijance ispratiti nazad kući: pa, pa maleni, vidimo se opet na Europskom nogometnom prvenstvu… Inače kad smo kod naših jučerašnjih protivnika osim što su nacrtali Štrumpfove Belgijanci su poznati i po tome što vole povući crtu. Belgija je naime nedavno postala kokainski centar Europe.

"Uvozite li kokain, metaamfitamine ili lažne lijekove, Luka Antwerpen je odlična polazišna točka za distribuciju diljem Europe. Posebno je privlačna švercerima kokaina. Mnoge mafijaške organizacije diljem Europe uključile su se u ovaj profitabilan buisness kontrolirajući prodajne lance. Neke od njih izbrusile su svoju reputaciju bivajući istovremeno pouzdane i ekstremno nemilosrdne. Oni dolaze iz zemalja Balkana od kojih izdvajamo Albaniju, Hrvatsku i Bosnu", kažu iz The Economista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eto vidite mi i Belgijanci s jedne strane suparnici na travnjaku, na zelenom terenu, a s druge strane suradnici na bijelom. Terenu.

Image
politički hašoman

Stanje nacije pronašlo zelenu zvijezdu HDZ-a! Tko je s Beljakom pušio maricu?

Image
politički hašoman

Stanje nacije pronašlo zelenu zvijezdu HDZ-a! Tko je s Beljakom pušio maricu?

A kad smo već kod bijeloga, možda to objašnjava zašto su Belgijanci jučer igrali onako brzo, nabrijano, angažirano dok su naši bili onako, više na normabelu. Ali izvukli smo remi, što je bilo dovoljno za prolaz u skupini, a kako se kaže remiju se ne gleda u zube.

Upravo se čita

Image
ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

Stručnjak za Direkt otkriva zašto je dio Hrvatske razvijen kao Libanon, a dio kao Kina

Ipak mnogo veća neizvjesnosti od toga kakav će rezultat postići hrvatska nogometna reprezentacija vladala je oko toga što će za utakmicu s Belgijom obući Kolinda Grabar Kitarović. Bivša predsjednica svojim folklornim stilom na prvoj utakmici s Kanadom privukla je pozornost cijelog svijeta, a nije razočarala ni dan poslije kada se na utakmici Švicarske i Brazila pojavila u košulji omiljenog dizajnera Louis Vuttona. Evo kako je komentirala svoj osebujni i upečatljivi modni izričaj u Katru.

"Uostalom, why blend in when you can stand out". Dakle, zašto se stopiti kada se možeš istaknuti kaže gospođa Grabar Kitarović, ali zanimljivo na jučerašnjoj utakmici protiv Belgije nije se htjela puno isticati, čak štoviše napravila je upravo suprotno, odlučila se stopiti s navijačima i obukla je novi dres hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali budimo iskreni, opet je odudarala od svih ostalih navijača na stadionu, kolikogod to svim srcem htjela gospođa Grabar Kitarović teško da može proći nezamijećena, rekli bismo čak da joj novi dres stoji bolje nego lijepom Andreju Kramariću. Ali u svečanoj loži je jučer zasjala nova zvijezda, možda se baš zato gđa Grabar Kitarović spustila na tribine, kako bi svu modnu slavu prepustila prvoj dami Hrvatske gđi Sanji Musić Milanović. Što reći o njezinom modnom izričaju, osim da nije fotomontaža.

Prva dama Hrvatske pojavila se u zanimljivo dizajniranom crvenom šeširiću protkanim bijelim ružicama, opletenim crvenim trakicama. Realno ovo je bačena rukavica tj. šeširić gđi Grabar Kitarović i na utakmici u ponedjeljak bit će zanimljivo vidjeti kako će bivša predsjednica odgovoriti na ovaj modni izazov s Pantovčaka.

U javnosti su već sinoć počela nagađanja da bi se Grabar Kitarović mogla pojaviti u bogato ukrašenoj međimurskoj narodnoj nošnji, drugi navijaju za neku od raskošnih oprava žena iz Like, treći su tvrdili da svoju snagu i odlučnost može najbolje predstaviti u raskošnoj bizovačkoj nošnji. Ipak, ako je riječ o Hrvatskoj Kolinda Grabar Kitarović bi našu zemlju jako lijepo predstavila u folklornoj opravi koja se nosi u Remetincu i okolici. S druge strane ako se držimo njezinih riječi da je važno istaknuti se, možda bi bila najprigodniji kostim kastavskih zvončara.

Mnogi pak priželjkuju da se Kolinda Grabar Kitarović na utakmici protiv Japana ukaže u tradicionalnoj ljetnoj nošnji hrvatskih žena, to bi je definitvno istaknulo u cijelom svijetu, ali obzirom da su Katarski domaćini zamolili svoje goste da se ne ističu baš toliko to se vjerojatno neće dogoditi na žalost brojne publike, ali nikad ne znaš, Kolinda je to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak ako ima ijedan muškarac koji se iščekivao s jednakom pozornošću kao bivša predsjednica onda je to predsjednik himself. I naravno da Zoran Milanović nije iznevjerio očekivanja, hrvatski predsjednik pojavio se kako i najbolje priliči u narodnoj odjeći svoga sinjskog kraja.

Odlučio se za decentnu kombinaciju ječrme sa srebrnim prsnim pločama i filigranskim ukrasima, kumparane nonšalantno zabačene preko ramena, te modrim suknenim gaćama pridržanim kožnom pripašnjačom. Ukupni dojam pravog sinjskog momka zaokružen je puškom kremenjačom blago oslonjenom na lijevo rame a u pripašnjaču predsjednik je zataknuo i jatagan i kuburu, nek se nađe, nikad ne znaš, možda ga netko bude nešto pitao pa da zna odgovoriti.

Premda će malotko od vas povjerovati ali ovo s predsjednikom je stvarno bila fotomontaža, ali ova simpatična fotografija predsjedničkog para doista nije fotomontaža, ponavljam ovo nije fotomontaža.

Više s weba

Pročitajte još

Image
'CIJENIMO VJERUJTE'

Neupućeni bi mogli pomisliti da 'Stanje nacije' ne cijeni sve što je za nas postigao Plenković i njegova Vlada!

Više s weba