drama na kninskom nebu

Primijetimo dronove kada odlete ili kada slete. No naši špijuni imaju drugog posla kao npr. lažiranje dnevnic...

30.9.2022. u 22:40/ Stanje nacije

Porazno je da u Vojno obavještajnoj službi naši špijuni ne znaju ni dnevnice lažirati, a da ih ne otkriju

Posljednjih nekoliko dana prava drama na kninskom nebu. Zbog dronova koji su se pojavili iznad vojarne, koja je zaštićena zona - svi su na terenu, od vojske do tajne službe! Prvo se sumnjalo da je riječ o špijunaži, spominjala se i mafija jer dronovi nisu ostavljali trag na radaru, a onda je otkriveno da iza svega stoji unosan, ilegalan i opasan biznis.

Eto vidite, nakon onog ukrajinskog drona bombe koji je neopažen preletio cijelu Mađarsku i Hrvatsku i pao na Zagreb hrvatska protuzračna obrana jako je napredovala. Zahvaljujući dojavama mještana ovaj put su ipak čuli da kninsku vojarnu i njezinu okolicu nadlijeće nekoliko nepoznatih dronova. Vojarna je inače sjedište 4. gardijske brigade i tobože je strateški važan vojni objekt premda se može vidjeti i na Google Mapsu i na Map Box-u. Vide se zgrade, stadion, hangari i poligon za postrojavanje, ali očito su dronovi htjeli vidjeti i snimiti više od toga.

Međutim u Hrvatskoj dronovi rano lete pa ih protuzračna obrana primijeti tek kad odlete. Ili kad slete.

Nakon što su im mještani javili da ih nadlijeću nepoznati dronovi MORH je angažirao Vojno obavještajnu agenciju da otkrije o kome se radi, analitičari kažu da možda pripadaju kriminalnim skupinama koje se bave švercom migranata ili nekoj od stranih obavještajnih službi. O kome je točno riječ hrvatska Vojno obavještajna agencija nažalost neće nikad otkriti jer su naši špijuni angažirani na lažiranju dnevnica i putnih troškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAKON SABORSKOG AKTUALCA

Plenković o INA-i: Ne može ostati ovako kako je. Dronovi u Kninu? Kad se otkrije čiji su, javit ćemo vam

Image
NAKON SABORSKOG AKTUALCA

Plenković o INA-i: Ne može ostati ovako kako je. Dronovi u Kninu? Kad se otkrije čiji su, javit ćemo vam

Naime otkrilo se da je nekoliko Vojnih obavještajaca tako pronevjerilo oko dva milijuna kuna, većinom na poslovnim putovanjima u Poljsku, Litvu i Libanon. Niti jedan nije lažirao dnevnice za Knin. Zbog toga je ovog tjedna predsjednik Republike Zoran Milanović smijenio šefa Vojno obavještajne službe general bojnika Ivicu Kindera.

"Ne radi se o osobnoj odgovornosti, nego o zapovjednoj odgovornosti. I o slučajevima koji su se ponavljali, to je trebalo iskorijeniti. S obzirom na to da se to nije dogodilo, da je izvješće, a to mogu reći, porazno. Žao mi je da se to dogodilo i što nisam imao izbora", izjavio je Zoran Milanović, predsjednik Republike.

Upravo se čita

Image
EUFORIJA DILJEM SVIJETA

VIDEO Od Toronta do New Yorka: Evo kako se pobjeda Vatrenih euforično slavila u Sjevernoj Americi

Porazno je da u Vojno obavještajnoj službi naši špijuni ne znaju ni dnevnice lažirati, a da ih ne otkriju. A sad bi kao trebali otkriti čiji nas dronovi špijuniraju. Možeš mislit.

Ako je netko pak pomislio da iznad Knina lete i špijuniraju srpski dronovi, što bi bilo logično, bez brige. Njihovi dronovi ne mogu dalje od prve njive. U okolici Kraljeva, u središnjoj Srbiji, pravi veliki vojni dronovi padaju kao trule kruške. Tako je u utorak jedna bespilotna letjelica pala na groblje u jednom selu, a istog dana dron je pao i u dvorište kuće u drugom selu. Oba sela nalaze se u blizini vojnog aerodroma Lađevci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski mediji pišu kako to nisu jedini slučajevi palih dronova, navodno ih je po okolnim poljima palo još nekoliko u zadnjih par mjeseci. Nakon pada dronove brzo pokupi vojska, a pretpostavlja se da je riječ o kineskim špijunskim dronovima koje je kupila Vojska Srbije pa sad uvježbava kako s njima upravljati i špijunirati. Zasad im… očito baš ne ide, je l' što bi rekli, nema špijuna do Balkanskog špijuna.

Više s weba

Pročitajte još

Image
'PRAVDE DOLAZE'

Ajmo Matije Gupci, gdje ste Zrinski i Frankopani, Jelačiću bane, predsjednik vas zove na pobunu. Neka strepe!

Više s weba