NEW BILLBOARD ENTRY

Robert Mareković feat. Stanje nacije: Sretan euro svakome!

24.12.2022. u 14:38/ Stanje nacije

Nakon 30 godina remake legendarnog hita 'Sretan Božić svakome', poslušajte ga i pokušajte da ne zapjevate!

"Standard pada, cijene rastu, start paketi već su tu!

To je vrijeme uvođenje eura, sretan euro svakome!

Kune se brišu, euri pišu, svi dućani vesele se!"

I to je samo dio stihova remakea ultimativno legendarnog hita "Sretan Božić" koji je samo za Stanje nacije napravio Robert Mareković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio nam je i detalje o remakeu: "S obzirom na to da nam je euro iza ugla s društvom iz 'Stanja nacije' napravio sam šaljivi cover koji je smislio moj prezimenjak Mareković osmislio. Nadam se da će se ljudima svidjeti tekst, koji je simpatičan, šaljiv i duhovit. U vremenu smo Adventa kad smo svi dragi, topli, veseli i duhoviti pa je to u skladu s time."
O originalu pjesme "Sretan Božić", koja je obilježila njegovu karijeru, kaže da mu je i najdraža uz "Dudicu" i "Sretan rođendan". Stihove za Sretan Božić sam je napisao i priznaje: "Volim Božić i pravi sam božićni tip."

Podsjetio je da je ona bila među prvih božićnim pjesmama koje su se "smislile" kod nas.

Upravo se čita

Image
ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

Stručnjak za Direkt otkriva zašto je dio Hrvatske razvijen kao Libanon, a dio kao Kina

"Do rata se nisu ni snimale, osim onih tradicionalnih, pa je bila inovativna kad se pojavila- Baš sam božićni tip i baš sam ponosan jer je svi ljudi znaju i pjevaju, od vrtića i škola, to je lijepa ostavština", rekao je. Ovaj hit nastao je prije 30 godina kad je bio "klinac" pa kaže da pokušava ne razmišljati o godinama. "Grabim dalje", nasmijao se.

Image
PRESTIŽNA MEDIJSKA NAGRADA

RTL-ova lica i projekti u utrci za 'Zlatni Studio'! 'Stanje nacije' nikad nije bilo bolje, a 'Večera za 5 na selu' začinjena je savršeno

Image
PRESTIŽNA MEDIJSKA NAGRADA

RTL-ova lica i projekti u utrci za 'Zlatni Studio'! 'Stanje nacije' nikad nije bilo bolje, a 'Večera za 5 na selu' začinjena je savršeno

Ipak, kaže da treba imati sreće za takav hit, da to nije stvar genijalnosti. "Imao sam sreće!", jednostavan je. Ne skriva da je ponosan i što Hrvatska jedina od naroda ima svoju domaću rođendansku pjesmu i da smo po tome posebni jer svi drugi narodi pjevaju američki hit "Happy birthday".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po tome sam poseban u Hrvata", opet se nasmijao.

Uz remake svog hita posvećenog euru, kaže da ipak vidi svijetlu budućnost . "Krenuli smo 2020. grozno, još lani maske su bile u igri, ali bez obzira na to što je recesija i što imamo nesretni rat u blizini, pandemiju smo ipak iza sebe ostavili, pomaknuli smo se naprijed, a recesiju ćemo riješiti u naredne dvije godine", prti optimizmom.
Ima i poruku za sugrađane: "Mi smo Hrvati naviknuli živjeti u problemima. Koračamo naprijed i čeka nas još bolja 2023.! Izdržljiva smo nacija, žilav narod, ne bojim se za nas", oporučuje Mareković.

Više s weba

Pročitajte još

Image
OBEĆANO-UČINJENO

Bačić je jednom porukom zaposlio čak 6 ljudi! To se zove učinkovitost, zato je i na čelu resora obnove!

Više s weba