treći dan marširaju

Stotine prosvjednika bijesne zbog ubojstva crnog tinejdžera

9.3.2015. u 7:26/ K.T./HINA

Više od stotinu prosvjednika, bijesnih zbog smrti Tonyja Robinsona kojeg je u petak ubio policajac bijele rase, marširalo je ulicama Madisona prema vijećnici noseći transparente

Više od stotinu prosvjednika izašlo je u nedjelju navečer na ulice grada Madisona u državi Wisconsin kako bi treći dan prosvjedovali protiv ubojstva nenaoružanog crnog američkog tinedjžera, posljednjeg u nizu ubojstava koja su pojačala zabrinutost zbog rasnih predrasuda u američkoj policiji.

Više od stotinu prosvjednika, bijesnih zbog smrti TonyjaRobinsona kojeg je u petak ubio policajac bijele rase, marširalo je ulicama Madisona prema vijećnici noseći transparente, bubnjajući i pjevajući "Ujedinjeni ljudi nikada neće biti poraženi".

Policajac Matt Kenny (45) u petak navečer odazvao se pozivu kojim je prijavljeno nasilno ponašanje 19-godišnjeg Tonyja Robinsona te ga je otpratio u njegov stan gdje je, kako je rekao šef policije u Madisonu Mike Koval, policajac dobio udarac u glavu. Kenny je potom pucao u nenaoružanog mladića koji je kasnije umro u mjesnoj bolnici. Policajac Matt Kenny trenutno je na plaćenom dopustu dok pravosudni organi u Wisconsinu provode istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjih se nekoliko dana zbog ubojstava nenaoružanih muškaraca, pripadnika manjinskih grupa održavaju prosvjedi od Los Angelesa do države Washington.

Više s weba

Pročitajte još

Image

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA TURSKE I GRUPE NACIONALNIH MANJINA

Više s weba