pOSLJEDICE PRIRODNE KATASTROFE

Superoluja Sandy mogla bi preskupo koštati SAD

Image
Foto: PIXSELL

Superoluja koja je poharala jug New Yorka i atlantsku obalu gusto naseljene savezne države New Jerseyja, udvostručila se zbog štete koju su pretrpjele javne službe, napose zbog masovnog prekida opskrbe električnom energijom koji je zahvatio puno veće područje nego nakon većine uragana.

1.11.2012. u 17:32/ K.T./HINA

Šteta koju je prouzročio uragan Sandy što je u ponedjeljak navečer zahvatio istočnu obalu Sjedinjenih Država mogla bi se popeti na 30 do 50 milijarda dolara, po novoj procjeni specijalizirane tvrtke Eqecat objavljenoj u četvrtak.

Šteta koju pokriva osiguranje mogla bi iznositi 10 do 20 milijarda dolara, dodaje se u priopćenju Eqecata koji je tako udvostručio raniju procjenu.

Image
Foto: PIXSELL
Image
PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

Eqecat je obrazložio da je procjenu štete što ju je prouzročila ta superoluja koja je poharala jug New Yorka i atlantsku obalu gusto naseljene savezne države New Jerseyja, udvostručila zbog štete koju su pretrpjele javne službe, napose zbog masovnog prekida opskrbe električnom energijom koji je zahvatio puno veće područje nego nakon većine uragana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Specijalizirana tvrtka je usto spomenula zatvaranje tunela i mnogih prometnica između New Yorka i New Jerseyja zbog poplave, ističući da će se nakon povlačenja vode vidjeti stvarne posljedice katastrofe koje bi mogli biti veće nego što se misli.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Otvorenje nove BIPA poslovnice u istočnom dijelu Zagreba

BIPA Hrvatska otvara 136. poslovnicu u sklopu Eurospina u Branimirovoj ulici

Više s weba