BIZARAN LET ZA DUBROVNIK

Švedskog šefa diplomacije 'vozikali' po hrvatskom nebu

Image
Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Zrakoplov Croatia Airlinesa, u kojem je bilo 140 putnika, među njima i švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt, dvaput je letio za Dubrovnik, ali se uvijek vraćao u alternativne zračne luke jer nije mogao sletjeti na Ćilipe. To je jako naljutio švedskog diplomata.

11.7.2014. u 14:11/ RTL|Hina

Iz Croatia Airlinesa (CA) priopćili su danas kako njihov zrakoplov Airbus 320 na letu iz Frankfurta u Dubrovnik jučer, 10. srpnja, nije mogao u predviđeno vrijeme sletjeti u dubrovačku zračnu luku jer je sletnu stazu blokirao zrakoplov Cessna, koji je tamo ostao u kvaru.

Kapetan zrakoplova CA, u kojem je bilo 140 putnika, među njima i švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt, bio je zbog toga prisiljen zrakoplov spustiti u alternativnu zračnu luku, Split. Nakon što je u Splitu nadopunjeno gorivo, zrakoplov se ponovno uputio prema Dubrovniku, ali ni u ponovnom pokušaju nije mogao sletjeti, jer je u tom trenu nad Dubrovnikom bilo olujno nevrijeme.

U međuvremenu, posadi na tom letu isteklo je radno vrijeme pa je zrakoplov preusmjeren u Zagreb, gdje je organiziran dolazak nove posade, koja je odradila dva dodatna leta, Zagreb – Dubrovnik i Dubrovnik – Zagreb, pojašnjava se u priopćenju.

Iz CA se ispričavaju svim putnicima na letovima u Dubrovnik zbog kašnjenja i neugodnosti, kao i putnicima na svim ostalim letovima na koje je posljedično utjecao taj poremećaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu kako je riječ o spletu izvanrednih okolnosti koje nisu mogli predvidjeti, niti na njih utjecati. Napominjemo da smo poduzeli sve što god je bilo moguće da se posljedice poremećaja svedu na minimum te da bi ih putnici što manje osjetili, stoji u priopćenju Croatia Airlinesa.

Image
Foto: Daniel Naupold/DPA/PIXSELL
Image
Daniel Naupold/DPA/PIXSELL

Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt, nakon što je zrakoplov CA po neuspješnom slijetanju u Dubrovnik prizemljio u Splitu pa potom neplanirano produžio prema Zagrebu, napisao je na Twitteru kako je to "prilično nepristojno".

Upravo se čita

Image
SAMO 3 IZ VEĆINA

Od 435 amandmana na državni proračun, 431 podnijela oporba

Nakon što je iz Zagreba ponovno poletio prema Dubrovniku Bildt je napisao: "Posljednje vijesti. Ponovno krenuli prema Dubrovniku ili negdje drugdje. Život je cirkus".

"Moj put iz Washingtona, preko Frankfurta, Splita i Zagreba, s obiljem konfuzije, konačno je završen", poručio je Bildt na Twitteru nakon što je konačno sletio u Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
U PUNOM SJAJU

Štandovi, lampice i Orašari! Zagreb spremno dočekuje prvi adventski vikend!

Više s weba