OGLAS

tocoron

11.000 policajaca u Venezueli preuzelo kontrolu nad zatvorom kojim je vladala banda

21.9.2023. u 7:12/ Hina

Banda Tren de Aragua, koji navodno broji oko 5.000 kriminalaca, pojavila se 2014. godine, a bavi se "klasičnim" mafijaškim poslovima: otmicama, pljačkama, drogom, prostitucijom, iznudom


Venezuelske vlasti ponovno su preuzele kontrolu nad najpoznatijim venezuelanskim zatvorom Tocoron, koji je u potpunosti bio pod kontrolom kriminalaca.

Angažirano oko 11.000 pripadnika policije, te deseci oklopnih vozila, kako bi vlasti ponovno preuzele kontrolu nad zatvorom Tocoron. Zatvor je sada potpuno ispražnjen, a oko 2.500 zatvorenika prebačeno u druge zatvore.


Zatvor je kontrolirala banda Tren de Aragua, koja je svoje pipke raširila po Venezueli i još najmanje osam zemalja Latinske Amerike.

Prema istrazi koju je provela venezuelanska novinarka Ronna Risquez, s kojom je razgovarao AFP, policija je do sada ostajala vani, a upravljanje zatvorom bilo je u rukama bande koja je iznuđivala zatvorenike, ali nudila neobične usluge. s bazenom, zoološkim vrtom, klađenjem, dvoranama i sportskim terenima.

Image
OGLASILO SE MINISTARSTVO

Sedam zatvorenika u splitskom zatvoru pozitivni na koronavirus. Zaražena i četiri službenika

Image
OGLASILO SE MINISTARSTVO

Sedam zatvorenika u splitskom zatvoru pozitivni na koronavirus. Zaražena i četiri službenika

U priopćenju za javnost, venezuelanska vlada pozdravila je "uspješnu" operaciju i "apsolutnu kontrolu nad kaznionicom Tocoron".

Policija je upala u zatvor oko 7 sati ujutro, bacajući "granate" i pucajući. Operacija je trajala dvadesetak minuta, a službeno izvješće za sada nije bilo moguće dobiti.

Nekoliko uhićenika iskoristilo je zbrku za bijeg, navodi policijski izvor. Sudbina vođe Tren de Aragua, Hectora Guerrera Floresa poznatog kao "Nino Guerrero" (dijete ratnik), koji je u zatvoru služio 17-godišnju kaznu zbog ubojstva i trgovine drogom, nije poznata.


Banda Tren de Aragua, koji navodno broji oko 5.000 kriminalaca, pojavila se 2014. godine, a bavi se "klasičnim" mafijaškim poslovima: otmicama, pljačkama, drogom, prostitucijom, iznudom.

Istraživački centar InSight Crime tvrdi kako se skupina bavi i krijumčarenjm migranata, a svoj je utjecaj proširila na druge aktivnosti, neke legalne, ali i na ispiranje zlata i ilegalno rudarenje.

POGLEDAJTE VIDEO: U igri bilo na stotine kila droge: Proširena istraga protiv osumnjičenih za dilanje, sedmero će u istražni zatvor

Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
izbori 17. prosinca

U utrci na prijevremenim izborima u Srbiji 18 stranaka i koalicija: 'Dosadašnja izborna kampanja je veoma prljava'


Više s weba