ŽRTAVA SVE VIŠE

Aktivisti: 'Papa bi trebao posjetiti Argentinu i sastati se sa žrtvama svećeničkog zlostavljanja'

Image
Foto: AP Images

Papa Franjo bivši je nadbiskup Buenos Airesa no otkad je postao Papa 2013. nije posjetio domovinu

2.5.2019. u 23:27/ Hina

Papa Franjo trebao bi posjetiti Argentinu i sastati se sa žrtvama spolnog zlostavljanja u Katoličkoj Crkvi te intervenirati u njihovu korist, rekla je međunarodna organizacija za borbu protiv svećeničkog zlostavljanja u četvrtak.

"Ako papa Franjo ne može u Argentini postići nultu toleranciju (zlostavljanja), neće to uspjeti postići bilo gdje drugdje", rekao je Peter Isely, osnivač organizacije Kraj svećeničkom zlostavljanju na konferenciji za novinare u Buenos Airesu.

Na konferenciji su bili i predstavnici internetske stranice BishopAccountability.org i pojedinci koji su tužili Crkvu u Argentini za spolno zlostavljanje. 

Papa Franjo, prvi latinoamerički papa, bivši je nadbiskup Buenos Airesa no otkad je postao Papa 2013. nije posjetio domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susjednom Čileu Katolička Crkva zahvaćena je skandalom nakon Papina posjeta prošle godine koji je iznio na površinu niz optužbi za spolno zlostavljanje koje sada tužitelji istražuju. 

Vatikan u međuvremenu radi na papinskom dokumentu koji će uspostaviti postupke za katolike koji prijavljuju biskupe osumnjičene za spolno zlostavljanje ili za propuste u slučajevima spolnog zlostavljanja.

Upravo se čita

Image
božićni sajam

Vikend advent inspekcija Danasa. Provjerili smo cijene i ponudu adventa u Beču

Više s weba

Pročitajte još

Image
GOST RTL-A DANAS

Ministar Božinović prvi put odgovorio što europska politika prema migrantima znači za Hrvatsku

Više s weba