energenti kao oružje

Amerikanci sumnjanju da bi curenje u plinovodu Sjeverni tok bi moglo biti sabotaža ili napad

Image
Foto: AP / Shutterstock

'Cijena nafte lomi nam kičmu', kazao je Jaishankar

28.9.2022. u 8:47/ RTL Vijesti

Sumnja se da je curenje u plinovodu Sjeverni tok sabotaža. Naime, curenje u plinovodu je pod istragom i prva izvješća pokazuju da bi mogla biti rezultat sabotaže, rekao je američki državni tajnik Antony Blinken, prenosi Bloomberg.

"Postoje početni izvještaji koji pokazuju da bi ovo moglo biti rezultat napada ili neke vrste sabotaže, ali ovo su početni izvještaji i to još nismo potvrdili", rekao je Blinken na konferenciji za novinare zajedno s indijskim ministrom vanjskih poslova S. Jaishankarom u Washingtonu.

Blinken je poručio da SAD i saveznici "rade iz dana u dan" na rješavanju energetske sigurnosti Europe i da "curenje neće imati značajan utjecaj na energetsku otpornost Europe".

Image
nema rezervnih snaga

Institut za rat jasno: Rusija će imati velike probleme s mobilizacijom. Oglasio se i Zelenski

Image
nema rezervnih snaga

Institut za rat jasno: Rusija će imati velike probleme s mobilizacijom. Oglasio se i Zelenski

Upitan o ideji plana Grupe 7 za ograničenje cijena ruske nafte, Jaishankar je rekao da postoji "duboka zabrinutost" o tome kako se zadovoljavaju energetske potrebe u zemljama u razvoju. "Cijena nafte lomi nam kičmu", rekao je Jaishankar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverni tok 1, koji je dugo hranio europsku ovisnost o plinu, zatvoren je otkako je Rusija, navodno zbog održavanja, zavrnula ventile.

Više s weba

Pročitajte još

Image
'Moraju zarađivati manje'

Novi ispad poljskog zastupnika: podcjenjivao i diskreditirao žene i u nacionalnom parlamentu

Više s weba