pohvalio rusku intervenciju

Asad ismijao Cameronovu strategiju: 'Britanski napadi protiv ISIL-a u Siriji su podrška terorizmu'

Image

'Ne možete izrezati dio raka. Morate ga posve odstraniti. Ovako kako oni provode operaciju je kao da odstranjuju dio raka. Time će se on samo proširiti u tijelu', rekao je sirijski predsjednik u intervjuu za birtanski Sunday Times

6.12.2015. u 12:27/ Hina

Britanski zračni udari protiv terorističke skupine, takozvane Islamske države (IS) u Siriji "nezakoniti" su i bit će "podrška terorizmu", rekao je sirijski predsjednik Bašar al-Assad u intervjuu za britanski list od nedjelje u kojem je ismijao strategiju premijera David Camerona.

Image
koalicija na klimavim nogama

Britanci se uključili u napade na ISIL u Siriji: Rusija i Turska i dalje izmjenjuju međusobne optužbe

Image
koalicija na klimavim nogama

Britanci se uključili u napade na ISIL u Siriji: Rusija i Turska i dalje izmjenjuju međusobne optužbe

"To će biti štetno i nezakonito i bit će podrška terorizmu", izjavio je sirijski predsjednik u intervjuu objavljenom za Sunday Times govoreći o udarima koje je u srijedu navečer odobrio britanski parlament, a u četvrtak su slijedili prvi udari britanske avijacije.

Asad je intervju dao prije glasanja britanskih zastupnika i ocijenio je da će Cameronova strategija samo pogoršati stanje. 

"Ne možete ih potući samo zračnim udarima", rekao je Assad te dodao "Ponovno neće uspjeti. Ne možete izrezati dio raka. Morate ga posve odstraniti. Ovako kako oni provode operaciju je kao da odstranjuju dio raka. Time će se on samo proširiti u tijelu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ironično se osvrnuo na "70.000 umjerenih sirijskih boraca" koje je spomenuo britanski premijer David Cameron, a na koje bi se koalicija mogla osloniti na tlu. "Gdje su? Gdje je 70.000 umjerenih o kojima govori? Nema ih 70.000. Nema ih ni 7000", kazao je Assad.

Sirijski predsjednik pohvalio je, naprotiv, rusku intervenciju u svojoj zemlji i nazvao je "zakonitom" jer se Moskva odazvala na njegov zahtjev.

Upravo se čita

Image
PRATITE NA RTL-U

Danas u 19! Paket sa životinjskim očima stigao ambasadi Ukrajine! U posjetu baki i djedu Gvardiola!

Upitan o mogućoj intervenciji ruskih vojnika na tlu, Bašar al-Assad je odgovorio da se o toj temi "još nije raspravljalo". Ostavio je otvorenu mogućnost suradnje sa zapadnim zemljama, ako su nam "doista spremne pomoći u borbi protiv terorizma".

Na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika u slučaju raspisivanja izbora odgovorio je da "ako se postigne sporazum oko takvog postupka, on ima pravo kandidirati se kao i svaki drugi Sirijac".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
nevjerojatna nesreća

Nakon iskakanja iz aviona, veteran padobranstva zapleo se u električne vodove i pao

Više s weba