UŽAS U BOSTONU

Beba im je umrla dva tjedna od rođenja, a onda su je u bolnici bacili u smeće: 'Mislili su da je prljavo rublje?'

Image
Foto: Suzanne Kreiter/The Boston Globe via AP

'Ne želimo da itko drugi prolazi kroz ovo. Želimo da bolnica odgovara', rekla je majka

27.6.2022. u 14:13/ J.S.

Prošlog četvrtka Alana Ross i Daniel McCarthy, par iz Bostona podnijeli su tužbu protiv najprestižnije gradske bolnice nakon što je tijelo njihove prerano rođene bebe "vjerojatno smatrano prljavim rubljem" te bačeno u smeće, priopćila je policija.

Everleigh Victoria rodila se tri mjeseca prije samog termina te je imala nešto više od dva kilograma. Ubrzo nakon rođenja razvilo joj se masivno krvarenje u mozgu, a samo dva tjedna kasnije liječnici su rekli da neće preživjeti.

Međutim još jedan trenutak užasa za već shrvane roditelje dogodio se kada ih je nazvalo pogrebno poduzeće. Rekli su im da je tijelo njihovog djeteta izgubljeno.

Image
GROZAN SLUČAJ

VIDEO Hrvatica rodila u Mađarskoj pa bebu ostavila u vinogradu. Umrla je. Policija objavila snimku spašavanja

Image
GROZAN SLUČAJ

VIDEO Hrvatica rodila u Mađarskoj pa bebu ostavila u vinogradu. Umrla je. Policija objavila snimku spašavanja

"Kao da je umrla iznova", rekla je Ross.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj gnjusan incident dogodio se u bolnici Brigham and Women's Hospital u kolovozu 2020. godine. Tvrde da je to učinilo njihovo osoblje, javlja The New York Times. Ne traže određenu svotu novca, kaže njihov odvjetnik Greg Henning, nego da žele spriječiti da bolnica izgubi tijelo nekog sljedećeg djeteta.

"Ne želimo da itko drugi prolazi kroz ovo. Želimo da bolnica odgovara", rekla je majka.

Upravo se čita

Image
EUFORIJA DILJEM SVIJETA

VIDEO Od Toronta do New Yorka: Evo kako se pobjeda Vatrenih euforično slavila u Sjevernoj Americi

Glavni medicinski službenik Sunil Eappen izrazio je "najdublje suosjećanje i isprike obitelji Ross i McCarthy za njihov gubitak."

Ovo nije toliko česti slučaj u bolnicama, ali događa se. Žena je 2017. godine tužila bolnicu u Minnesoti zato što je bacila njezinu mrtvorođenu bebu, a ostaci su kasnije pronađeni u vrećici prljavog rublja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je utvrdila da Everleighino tijelo nije smješteno u hladnjaku mrtvačnice, navodi se u izvješću. Njezini su posmrtni ostaci najvjerojatnije poslani na jedno od odlagališta otpada ili su spaljeni, navodi se u tužbi.

"Prihvatiti činjenicu da će ona umrijeti bila je jedna stvar", rekao je otac McCarthy. "Nikad nisam mislio da ću morati prihvatiti činjenicu da idem u krevet svake večeri ne znajući gdje je ona."

Više s weba

Pročitajte još

Image
vlada morala popustiti

Ukinut dio mirovinske reforme: umirovljenicima po 500 eura obeštećenja

Više s weba