'ne znam za zločine'

Beogradski gradonačelnik neće ukloniti mural Mladiću: 'Bez njega bi Srbi iz Bosne završili kao oni u Hrvatskoj'

Image
Foto: Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL

Šapić ne želi ispunjavati ''haške želje''

24.7.2022. u 10:48/ RTL Vijesti

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji zatražila je od novog gradonačelnika Beograda uklanjanje murala sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića, na šta je on odgovorio kako "ne zna da li je Mladić tijekom rata počinio zločine, ali zna da je branio srpski narod".

Beogradski gradonačelnik Aleksandar Šapić je istaknuo da je Haški sud za njega izgubio kredibilitet kada je oslobodio hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, bivšeg ratnog komandanta Armije RBiH u Srebrenici Nasera Orića, te nekadašnjeg komandanta OVК Ramuša Haradinaja, mnogo ranije nego što je osuđen i Ratko Mladić, piše Telegraf.

"Ne znam tko je što radio tijekom rata u Bosni, jer tamo nisam bio. Ono što znam, jeste da je Ratko Mladić branio srpski narod i vjerojatno da nije bilo njega, Srbi iz Bosne bi završili slično Srbima iz Hrvatske. Bili bi ubijani i na kraju protjerani sa svojih ognjišta. Da li je on u tijeku rata počinio ratne zločine, ja zaista ne znam", izjavio je Šapić.

Image
haaški osuđenik

VIDEO/FOTO Mural Ratku Mladiću izazvao kaos u Beogradu: Policija razdvaja pristaše i ljevičare

Image
haaški osuđenik

VIDEO/FOTO Mural Ratku Mladiću izazvao kaos u Beogradu: Policija razdvaja pristaše i ljevičare

Istaknuo je da se uvijek može govoriti o rješavanju pitanja grafita u Beogradu, ali je zamolio javnost da u te stvari ne miješa Haški sud i njegove presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tom slučaju ste na pogrešnoj adresi i morat ćete sačekati nekog drugog gradonačelnika da dođe na moje mjesto i ispunjava vam te vrste "haških" želja", poručio je Šapić.

Više s weba

Pročitajte još

Image
pritisak amerikanaca

Washington od Bliskog Istoka zahtijeva strože kontrole letova za SAD

Više s weba