prenose američki mediji

Biden favorit za američkog državnog tajnika ako pobjedi Clinton

Image

Joe Biden

Foto: AP Images

Politico je u četvrtak objavio tvrdnje neidentificiranog izvora da Clinton i njezini pomoćnici raspravljaju o tome kako pristupiti Bidenu oko te funkcije

28.10.2016. u 17:24/ Hina

Američki potpredsjednik Joe Biden među glavnim je favoritima za funkciju državnog tajnika ako na predsjedničkim izborima pobjedi Hillary Clinton, prenose američki mediji.

Politico je u četvrtak objavio tvrdnje neidentificiranog izvora da Clinton i njezini pomoćnici raspravljaju o tome kako pristupiti Bidenu oko te funkcije ako ona 8. studenog pobjedi na predsjedničkim izborima. 

Većina anketa pokazuje da Clinton, koja je radila kao prva državna glavna tajnica predsjednika Baracka Obame, vodi pred Donaldom Trumpom u utrci za Bijelu kuću.

Biden je tijekom svojih 36 godina u američkom Senatu, u kojem je bio predsjednik Odbora za vanjsku politiku, te jedno vrijeme služio uz Clinton u razdoblju dok je bila senatorica New Yorka, stvorio ugled stručnjaka za geopolitička pitanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On bi bio odličan, a oni provode mnogo vremena u smišljanju kako da ga nagovore na to u slučaju da Clinton pobjedi", rekao je izvor blizak kampanji Hillary Clinton za Politico, a te teze je kasnije potvrdio i NBC News. 

I Biden je ove godine razmišljao o kandidaturi za predsjednika, a kasnije je snažno podupirao Clinton u njezinoj borbi protiv Trumpa. 

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Ovog je tjedna, tijekom susreta Clintoničine kampanje u Pennsylvaniji, rekao kako ga često pitaju bi li htio debatirati s Trumpom koji je vrijeđao žene, muslimane i imigrante, te ignorirao političke norme.

"Ne, želio bih da smo u srednjoj školi, pa da to riješimo iza dvorane. To bih želio", odgovorio  im je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biden je u razgovoru za CBS rekao kako želi nastaviti sa svojim javnim djelovanjem. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
'Osjećamo se zanemareno'

Djeca u BiH zbog štrajka već 4 tjedna ne idu na nastavu, roditelji prijete prosvjedima

Više s weba