pozvao pobornike ostanka u EU-u

Blair smatra da je moguć drugi referendum o članstvu Velike Britanije u EU-u

Image

Tony Blair

Foto: Philip Toscano/Press Association/PIXSELL

Blair je u članku u časopisu The New European pozvao pobornike ostanka u EU-u da se 'mobiliziraju i organiziraju' protiv zagovornika Brexita

28.10.2016. u 15:44/ Vijesti.hr

Bivši britanski premijer Tony Blair rekao je u petak kako ništa ne sprječava održavanje drugog referenduma o članstvu Ujedinjenog Kraljevstva u EU-u, upozorivši da bi izlazak iz Unije bio "jako, jako težak" jer europski čelnici nisu skloni oprostiti.

Blair je u članku u časopisu The New European pozvao pobornike ostanka u EU-u da se "mobiliziraju i organiziraju" protiv zagovornika Brexita, istaknuvši "mi smo sada pobunjenici."

"Nema apsolutno nikakvog razloga zašto bismo trebali isključiti bilo kakve opcije", rekao je poslije za BBC radio.

"Imamo pravo nastaviti promišljati i da, bude li potrebno, promijeniti stajalište. Ovdje nije riječ o tome da elita treba nadglasati narod."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako postane jasno da se izlazak ne isplati ili da će posljedice biti toliko ozbiljne da ljudi neće htjeti napustiti Uniju, mora postojati neki način, bilo kroz parlament ili putem izbora, možda i drugim referendumom", objasnio je.

Blair, koji je bio premijer od 1997. do 2007., ocijenio je da je Brexit "katastrofa" i otkrio da je nedavno razgovarao s francuskim predsjednikom Françoisom Hollandeom koji ga je uvjerio da će pregovori o Brexitu biti "jako, jako teški". 

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

Britanija će morati prihvatiti obveze u zamjenu za pristup zajedničkom europskom tržištu ili će se suočiti s "ozbiljnim" gospodarskim posljedicama, upozorio je.

Više s weba

Pročitajte još

Image
TRBUHOM ZA KRUHOM?

Njemačkoj nedostaju stotine tisuća radnika, nekoliko branši u kolapsu, evo što se traži

Više s weba