Startna pozicija – krevet

Borba za titulu najvećeg 'džabalebaroša': 'Imamo vremena, pa da dočekamo i Novu godinu ovdje ako treba!'

22.8.2022. u 21:15/ Karla Vidović

Iako naizgled lako, od izležavanja je još prvi dan odustalo sedmero natjecatelja

Leže, ništa ne rade i toga se ne srame. Čak štoviše - oni se u ljenčarenju natječu! Već gotovo tri dana dva Crnogorca leže ispod drveta – i ne iz prosvjeda ili dosade već jer se bore za titulu najvećeg “džabalebaroša” u Crnoj gori.

Startna pozicija – krevet. Jer sve što trebate da bi pobijedili na ovom natjecanju je ležati. I tako satima. Za naslov prvaka Crne gore u ležanju, bore se Vuk i Žarko.

"Bez zlata ne idem na Zabjelo", kazao je Žarko Pejanović, a Vuk Koljenšić kaže "ja sam ovdje kao što sam vam i rekao, da neke svoje limite pomjerim."

Image
bez mrdanja!

Crnogorci se opet natječu u izležavanju: 'Dođoh da se naspavam!' Obarat će rekord od 117 sati ležanja

Image
bez mrdanja!

Crnogorci se opet natječu u izležavanju: 'Dođoh da se naspavam!' Obarat će rekord od 117 sati ležanja

Iako naizgled lako, od izležavanja je još prvi dan odustalo sedmero natjecatelja. Posljednja dva leže već više od 60 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo za mene nije takmičenje jer prosto uživam jer kao što sam rekao i Miću, ja sam praktično na odmoru jer Mićo zna koliko radim", objašnjava Koljenšić.

Organizira se već 12 godina za redom u etno selu Montenegro, a ležači smiju jesti, piti, koristiti mobitel, spavati. Sve osim – ustati. Jedino na WC smiju otići svakih osam sati.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

"U prvih deset sezona nije bilo dozvoljeno korištenje toaleta, pa bojali smo se da takmičarima to ne nanese neke zdravstvene probleme, pa smo dozvolili svakih osam sati odlazak u toalet i onda se to pretvorilo u pravo psihološko takmičenje a i takmičenje tko može duže da izdrži da leži", objašnjava organizator Milonja Blagojević.

Ako ovako nastave, u sljedeća dva dana mogli bi oboriti rekord koji je prošle godine postavila Podgoričanka Dubravka Aleksić. Ustala se nakon 117 sati ležanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo vremena, pa da dočekamo i Novu godinu ovdje ako treba", kaže Pejanović.

Jer odmaranje je Crnogorcima, kako se i sami šale - u krvi. Pa ne čudi da je svake godine interes za ljenčarenjem velik.

"Kod nas još uz ovaj, ta dešavanja oko epidemije, imamo još i ova naša politička dešavanja koja su stvarno mislim ljudima preko glave i onda im ova neka situacija dođe baš kao neko rasterećenje ljudima da malo odmore mozak od svih vijesti na televizijama", objašnjava Blagojević.

A ne radeći ništa, Vuk i Žarko mogli bi osvojiti i glavnu nagradu od 350 eura, koju će odnijeti onaj - najljeniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŠESTA FAZA

Von der Leyen o novom paketu sankcija Rusiji: 'Uvodimo embargo na rusku naftu. Neće biti lako'

Više s weba