RAZGOVOR PRIJE INVAZIJE

Boris Johnson otkrio da mu je Putin prijetio raketnim napadom. 'Rekao je: trajat će minutu'

Image
Foto: AP Photo/Alberto Pezzali

Tvrdi kako je ruskog predsjednika nastojao razuvjeriti od napada tvrdeći kako Ukrajina neće u skorijoj budućnosti u NATO

30.1.2023. u 8:39/ Danas.hr

Da mu je Vladimir Putin prijetio raketnim napadom netom prije invazije na Ukrajinu otkrio je bivši britanski premijer Boris Johnson za BBC dokumentarac koji se bavi Putinovim interakcijama sa svjetskim čelnicima.

Kaže kako mu je prijetnju uputio putem telefonskog poziva kojeg, uz to, naziva "izvanrednim" pa dodaje kako je ruski predsjednik zaključio kako će sve trajati tek minutu.

Navodi i da je to bio odgovor Putina na njegov komentar da će rat, ako do njega dođe, a došlo je, biti katastrofalan. Osim toga, govori, bio je to jako dugačak razgovor u kojem je tadašnji britanski premijer Putina upozorio na sankcije zapada u slučaju napada na Ukrajinu, ali i sve više NATO vojnika na ruskim granicama.

Image
NOVA OFENZIVA

Vojni analitičar: 'Ruski vrh užasnut je Putinovim zahtjevom. Pobjeda više nije cilj'

Image
NOVA OFENZIVA

Vojni analitičar: 'Ruski vrh užasnut je Putinovim zahtjevom. Pobjeda više nije cilj'

Tvrdi kako je ruskog predsjednika nastojao razuvjeriti od napada tvrdeći kako Ukrajina neće u skorijoj budućnosti u NATO.

"Prijetio mi je u jednom trenutku pa rekao: 'Boris ne želim vam nauditi, ali raketa, trajalo bi tek minutu'", ističe Johnson koji dodaje kako je to rekao jako opuštenim tonom. "Mislim da je samo reagirao na moje pokušaje pregovaranja", zaključuje.

Više s weba

Pročitajte još

Image
temelj mirnog rješenja?

Putin kaže da Kijev ne djeluje spremno za mirovni sporazum koji predlaže Kina

Više s weba