OGLAS

SVE JE MOGUĆE

Božična čuda: Dječaku kralježnica bila tanka kao nit, pa prohodao, žena umrla pa oživjela, probudio se iz kome

Image

Postoje li božična čuda? Postoje. Itekako su moguća, uvjereni su ljudi koji su preživjeli nemoguće. Donosimo vam istinite priče o ljudima koji su u Božićno vrijeme, vrijeme nade i ljubavi zaista doživjeli neobjašnjiva čuda

26.12.2022. u 8:34/ Danas.hr

Maleni Austrijanac Marko Dutschak imao je samo sedam godina kad je odlučio prohodati usprkos svim medicinskim prognozama. 

Naime, paralizirani dječak bio je 'praktički bez kralježnice'. Zloćudna izraslina mu je 2008. smrskala kralježnicu, te ostavila samo 'nit' koja mu je držala cijela leđa. Liječnici su mu predviđali život u invalidskim kolicima.


No, nekih tjedan dana prije Božića, Marko je ustao iz kreveta i prošetao. 

Image
U ŠANGAJU

Korona kod njih ne jenjava! Otkazuju se božićne zabave, građane pozivaju da ostanu kod kuće...

Image
U ŠANGAJU

Korona kod njih ne jenjava! Otkazuju se božićne zabave, građane pozivaju da ostanu kod kuće...

“U medicini ne govorimo o čudima, ali dječakovo ozdravljenje nije medicinski očekivano i prava je senzacija. Kralježnica mu je tanka kao nit. Ali sad je naučio hodati. Sposobnosti mlađih znatno premašuju sposobnosti ozdravljenja starijih - kazao je za medije 2008. šef neurokirurgije Hans Georg Eder. 

Njegova majka Sandra bila je van sebe od sreće. Jedno jutro stigla je u posjet i zatekla Marca kako šeta po balkonu svoje bolničke sobe, pisao je 2008. godine o ovom nevjerojatnom slučaju express.co.uk

“Ovo je najbolji božićni poklon koji sam ikad mogla dobiti. Mislili smo da će biti u invalidskim kolicima cijeli život" ispričala je tada.

Mladić (21) se iz dvomjesečne kome probudio uoči Božića

Mladić iz Arizone pred sam Božić 2011. čudom se probudio iz kome samo nekoliko sati prije nego su liječnici htjeli isključili aparate, 


Naime, Sam Schmid je dva mjeseca ranije stradao u teškoj prometnoj nesreći u kojoj su poginuli njegov cimer i prijatelj. Imao je teška oštećenja na mozgu. Na Institutu za neurologiju u Phoenixu su ga hitno operirali najbolji specijalisti, a zahvat je bio jako rizičan.

Nakon operacije Sam je ostao na palijativnoj skrbi, no njegovo stanje i dalje je bilo vrlo loše. Liječnici su s obitelji počeli razgovarati o doniranju organa. No, Sam je odjednom počeo reagirati. Ubrzo je na naredbu počeo dizati dva prsta. Oduševljenju nije bilo kraja.

Image
Foto:
Image

“Nisam mogla dobiti bolji dar za Božić. Ovo je čudo! Svima govorim da je ovo čudo. Zvali su me neki prijatelji ateisti i rekli kako će ponovno krenuti u crkvu”, rekla je tada Samova majka.

Samov liječnik, neurolog dr. Robert Spetzler kazao je tada za medije kako je mladićev oporavak nevjerojatan.


Upravo se čita

Image
'KRETENSKA ODLUKA' PRIVOĐENJA BBB-OVACA

Milanović o kaznenoj prijavi protiv Banožića: 'Vidite što se događa kad je postupak tajan'

Oporavak je trajao gotovo dvije godine i Sam je na početku imao teškoća s govorom, gutanjem hrane i koristio je hodalicu. Dvije i pol godine kasnije Sam se vratio igranju košarke i predavanjima, pisao je o čudesnom Samovom oporavku američki abcnews.

“Vidjeli smo pacijente koji se ovdje oporavljaju i bilo je malih čuda, ali Samov oporavak je najbolji u mom iskustvu” rekla je tada neuropsihologinja Kristi Husk.

Umrla na porođaju pa oživjela

Tracey Hermanstorfer primljena je na Badnjak 2009. s trudovima u bolnicu u Colorado Springsu.

Dok je rađala dobila je srčani udar. Nije imala puls, srce joj nije kucalo, nije disala, a koža joj je počela sivjeti, Nakon što su je nekoliko minuta bezuspješno pokušavali oživjeti, liječnici su odlučili napraviti carski rez bez anestezije da spase dijete. Ni dijete nije disalo. Ubrzo nakon toga Tracy se vratio puls. Odmah su je operirali, a liječnici su pokušavali oživjeti bebu dok ju je otac držao na rukama.


Image
Foto:
Image

“Život mog sina je počeo na mojim rukama. Nevjerojatan osjećaj”, kazao je tada presretni otac, a prenijeli skoro svi američki mediji.

Liječnica koja  je porodila Tracy, kazala je kako postoji mogućnost da se žene s komplikacijama kod poroda oporave nakon što je dijete rođeno. No, ovo je zaista bilo pravo Božićno čudo.

U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
imao je 26

Umro je mladić Aleksandar kojega je majka polila benzinom: 'Pred njezinim je očima gorio i vrištao'


Više s weba