'zaboravili osnove kršćanstva'

Britanski vjernici poklanjaju Biblije srpskim vojnicima kao preventivu za moguće ratne zločine

Image
Foto: newsbar.hr

Viši časnici izrazili su nadu dati kopiju Novog zavjeta svakom vojniku u zemlji kako bi ih naučili voljeti bližnjega svoga

3.11.2015. u 12:42/ Ivan Blažević

Tisućama vojnika u srpskoj vojsci poklanjaju se Biblije financirane od strane vjernika u Velikoj Britaniji kojima je taj trošak protumačen kao poduzimanje preventive za buduće ratne zločine koje bi ti vojnici mogli počiniti, piše Telegraph. 

Viši časnici izrazili su nadu dati kopiju Novog zavjeta svakom vojniku u zemlji kako bi ih naučili voljeti bližnjega svoga. 

Jedan od pukovnika rekao je kako su srpske vojne snage u prošlosti činile strašne zločine jer su zaboravile osnovce principe kršćanstva. 

Bivši zapovjednik srpske vojske Ratko Mladić trenutno se na haškom sudu suočava s optužbama za ratne zločine koje on sam poriče. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pukovnik i načelnik odjeljenja za religiju srpske vojske Saša Milutinović izrazio je nadu kako će ova akcija naučiti srpske vojnike osnovama međunarodnog prava. 

"Napravili smo brojne greške u prošlosti i zaboravili smo osnove Novog zavjeta. Nadam se da više nikad nećemo vidjete ratne zločine povezane sa srpskom vojskom", rekao je. 

Upravo se čita

Image
htjela se narugati?

Djevojka optužena za dilanje tvrdi da je lagala i kupcima podvalila čajeve i duhan

Više s weba

Pročitajte još

Image
GOST RTL-A DANAS

Ministar Božinović prvi put odgovorio što europska politika prema migrantima znači za Hrvatsku

Više s weba