PRVI INTERVJU NAKON OSTAVKE

Cameron: 'Britanci će možda morati na drugi referendum o Brexitu'

Image

David Cameron

Foto: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL

Cameron je rekao da ga zabrinjava što će se dogoditi, ali je branio referendum iz 2016. koji je, smatra on, bio nužan

13.9.2019. u 23:07/ Hina

Bivši britanski premijer David Cameron, koji je donio odluku o održavanju referenduma 2016. o članstvu Velike Britanije u EU, rekao je da će možda trebati još jedan referendum kako bi se razmrsio čvor oko Brexita.

U intervjuu The Timesu uoči objave njegovih memoara "For the Record", Cameron je izjavio da bi izlazak bez sporazuma bio "loš ishod" i da je drugi referendum jedna od mogućnosti.

"Mislim da se ne može isključiti jer smo zapeli", izjavio je Cameron, konzervativni premijer od 2010. do 2016. koji se na referendumu zauzimao za ostanak Britanije u Uniji.

To je njegov prvi intervju otkako je dao ostavku, dan nakon što su Britanci s 52 posto "za" i 48 posto "protiv" glasovali za Brexit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cameron je rekao da ga zabrinjava što će se dogoditi, ali je branio referendum iz 2016. koji je, smatra on, bio nužan kako bi se mogli ponovno ispregovarali odnosi Britanije s EU-om.

Bivši premijer je bio kritičan prema odluci aktualnog premijera Borisa Johnsona da iz Konzervativne stranke izbaci 21 neposlušnog zastupnika i da suspendira parlament do sredine listopada.

Upravo se čita

Image
SAMO 3 IZ VEĆINA

Od 435 amandmana na državni proračun, 431 podnijela oporba

"Ne podupirem ništa od toga", rekao je Cameron.

Također je kazao da Johnson i Michael Grove, ministar zadužen za planiranje Brexita bez sporazuma i žestoki zagovornik izlaska iz Unije na referendumu, u kampanji "nisu govorili istinu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Odluka je pala?

Tjedan dana do izbora: Bidenu prednost u anketama, Bloomberg donirao 15 milijuna njegovoj kampanji

Više s weba