OSTAJE PRI SVOJOJ IZJAVI

Cameron nije promijenio mišljenje o Trumpu: 'Njegove izjave o muslimanima su glupe i pogrešne'

Image

David Cameron

Foto: Carl Court/Press Association/PIXSELL

Donald Trump rekao je, kad su ga u ponedjeljak pitali za Cameronovu izjavu, da to sugerira da vjerojatno neće imati dobar odnos s britanskim premijerom

16.5.2016. u 15:23/ Hina

Britanski premijer David Cameron ostaje pri tome da je prijedlog Donalda Trumpa o uvođenju privremene zabrane ulaska muslimana u Sjedinjene Države "glup, pogrešan i stvara podjele", rekao je u ponedjeljak premijerov glasnogovornik.

Donald Trump, vjerojatni republikanski predsjednički kandidat, rekao je, kad su ga u ponedjeljak pitali za Cameronovu izjavu, da to sugerira da vjerojatno neće imati dobar odnos s britanskim premijerom.

Downing Street broj 10 brzo je odgovorio. "Premijer je vrlo jasno iznio svoje stajalište o prijedlogu Donalda Trumpa. On i dalje vjeruje da je sprečavanje ulaska muslimana u Sjedinjene Države glupo i pogrešno i da stvara podjele. Premijer ostaje pri svojoj izjavi", kazao je glasnogovornik.

Na pitanje koga bi Cameron želio vidjeti na dužnosti američkog predsjendika nakon izbora, glasnogovornik je rekao da on ne želi komentirati izbore u drugoj zemlji, ali da je britanski čelnik jasno rekao da će surađivati s bilo kim tko pobijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je predan održavanju posebnog odnosa sa SAD-om", kazao je glasnogovornik.

Cameron zasad nema u planu telefonski razgovarati ili sastajati se s Trumpom, ali ako postane službeni republikanski predsjednički kandidat spreman je to razmotriti.

Upravo se čita

Image
povijesni trijumf

'Hrvatska je mirno i metodično cijedila život i radost iz Brazila': Ovako svjetski mediji pišu o Vatrenima

Više s weba

Pročitajte još

Image
'NA VRHUNCU SMO'

Gastarbajteri dolaze na svoje! Padaju cijene rabljenih automobila u Njemačkoj?

Više s weba