Dobra odluka

Cameron u Kijevu brani organiziranje referenduma o Brexitu

Image

Bivši britanski premijer David Cameron stao je u Kijevu u obranu svoje odluke o organiziranju referenduma o izlasku Velike Britanije iz Europske unije za koji je postupak počeo u srijedu.

29.3.2017. u 20:46/ Vijesti.hr

Mislim da je odluka o organiziranju referenduma bila dobra, jer je to pitanje godinama trovalo britanski politički život", rekao je bivši britanski premijer David Cameron u govoru u Kijevu, gdje je boravio u posjetu. 

"Organizirali smo referendum i, naravno, rezultat nije bio onakav kakav sam očekivao, ali je bio presudan", dodao je Cameron.

Pozivajući aktualnu britansku vladu da "nastavi s Brexitom", rekao je da Velika Britanija ipak "neće odustati od europskih vrijednosti".

Bivši premijer je ocijenio da se referendumska odluka o izlasku zemlje iz EU-a tumači činjenicom da je Velika Britanija "uvijek bila suzdržana i nesigurna članica EU-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zemlja je bila u bloku "radi trgovine", "više iz praktičnih nego iz osjećajnih razloga", istaknuo je.

Cameron, pristaša ostanka u EU-u, podnio je ostavku dan nakon referenduma koji se održao 23. lipnja 2016. i koji i dalje dijeli zemlju.

Upravo se čita

Image
NOGOMET NA RUBU ŽIVACA

Šimenc ne izlazi iz kuće, Vlaović luduje, a Čilić uživa: Što o nogometu kažu oni zbog kojih smo kidali živce?

Vlada Therese May koja ga je zamijenila, pokrenula je u srijedu postupak razdruživanja s EU-om koji je oslabljen Brexitom.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pentagon objavio snimke

Bivši senator nije iznenađen snimkama NLO-a: 'Američki narod zaslužuje biti informiran'

Više s weba