U Francuskoj

Dječaci gradili kućicu u vrtu i slučajno pronašli zlato: 'Jedna poluga je vrijedna 40.000 eura'

Image
Foto: Shutterstock

Ustanovilo se da ih je baka kupila 1967. te da imaju i certifikat o kupnji

23.5.2020. u 13:09/ Hina

Dvojici francuskih desetogodišnjaka igra u vrtu obiteljske kuće u Vendomeu u doba koronavirusa donijela je vrijedno otkriće. 

Njihovi roditelji su, čim je francuska vlada uvela mjere karantene odlučili napustiti Pariz, gdje obitelj živi, i preseliti se u obiteljsku kuću u Vendomeu, jugozapadno od glavnoga gradu, piše BBC.

Njihovi sinovi, obojica desetogodišnjaci željeli su u vrtu napraviti kućicu od granja, lišća i plahti. Otac im je kazao da uzmu stare bakine plahte iz ormara u sobi za goste. 

Dok su iz ormara izvlačili plahte, dječacima su iz njega ispala dva prilično teška predmeta, ispričao je Philippe Rouillac, lokalni antikvar i kolekcionar za francusku BFMTV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječacima neobični predmeti nisu bili zanimljivi pa su ih vratili u ormar. No kad su ocu ispričali što se dogodilo, on ih je zamolio da mu donesu te neobične predmete, pomislivši isprva da je riječ o bakinim držačima za noževe. 

Baka ih je kupila 1967.

Kad ih je bolje pogledao, nazvao je Rouillaca i poslao mu fotografije, a aukcionar mu je pojasnio da je riječ o dvjema zlatnim polugama, svakoj teškoj po jedan kilogram. 

Upravo se čita

Image
ZAGRIJAVANJE ZA BRAZILCE

VIDEO Hrvatski navijači ponovno oduševili koreografijom: Jedan Vatreni je došao do njih

Obje su ponuđene na online dražbi Rouillacove aukcijske kuće, a vrijednost im je procijenjena na 40.000 eura po komadu. 

Ustanovilo se da ih je baka kupila 1967. te da imaju i certifikat o kupnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijena zlata porasla je zbog pandemije koronavirusa pa ćemo još malo pričekati da vrijednost poluga još poraste. Mogli bi dobiti barem 100.000 eura", procijenio je Rouillac. 

No dječaci nisu bili spremni odreći se vrijednog otkrića bez naknade. 

Roditelji su im obećali da će u vrtu izgraditi bazen. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
pod budnim okom

Američki general: 'Afganistan bi mogao biti na rubu građanskog rata. Očekujemo ponovno oživljavanje terorizma u toj regiji'

Više s weba