Utrka s vremenom

Dječak Yulen (2) već je šest dana u 110 metara dubokom bunaru: 'Nadamo se da je još uvijek živ'

Image
Foto: Twitter/Screenshot

Spasioci i inženjeri rade dan i noć ne bi li izvukli dječaka iz rupe

18.1.2019. u 10:20/ Vijesti.hr

Šesti je dan pokušaja izvlaćenja dvogodišnjeg dječaka Yulena koji je u nedjelju, tijekom šetnje, upao u bunar u španjolskoj provinciji Málaga. Dječak je pao u rupu duboku 110 metara i široku 25 centimetara zbog čega je gotovo nemoguće doći do njega. Prije nekoliko dana spacioci su ispjeli iz rupe izvući Yulenove slatkiše, kao i vlas s njegove kose za koju je DNK analiza potvrdila da pripada dvogodišnjaku. 

Spasioci i inženjeri rade dan i noć ne bi li izvukli dječaka iz rupe, a na mjestu nesreće svakim je danom sve više ljudi koji dolaze dati podršku nesretnim roditeljima koji su prije dvije godine izgubili još jednog sina koji je preminuo od srčanog udara.

U utrci s vremenom, spasioci planiraju nova rješenja. Iako je prvotni plan bio bušenje tunela paralelnog s rupom u koju je dječak upao, sada se boje da bi se zemlja mogla urušiti. Inženjer građevinarstva Angel García Vidal predložio je da bageri prvo iskopaju zemlju oko bunara do dubine od 30 metara, a nakon toga s jedne i druge strane bunara plan je napraviti dva paralelna tunela do dubine od oko 107 metara iz kojih bi se moglo doći do dna bunara.

Najveći problem u čitavom procesu je što bi, prema grubim procjenama, ovakav posao mogao potrajati najmanje mjesec dana. "Radimo što brže možemo i dajemo sve od sebe kako bi spasili dječaka", rekao je Vidal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, spasioci ne gube nadu. Još uvijek se nadaju da je dječak živ, kao i njegovi roditelji koji uz rupu bdiju dan i noć.

Upravo se čita

Image
U gorju snijeg

Prosinac počinje tmurnim, hladnim danom, osim tamo gdje će bura puhati cijeli ili dio dana

Posjećamo, dvogodišnji dječak u Španjolskoj kod Malage pao je u bunar dubok 110 metara i širok 25 centimetara dok je šetao s roditeljima. Spasioci ga od nedjelje pokušavaju izvući, no problem je što je otvor toliko uzak da odrasla osoba ne može stati u njega. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stotinjak spasilaca pokušava naći način kako da izvuku mališana, a u ponedjeljak su spustili kameru koja je uspjela doći do dubine od oko 69 metara te su pronašli dječakove slatkiše. Bunar je napravljen prije samo mjesec dana i to ilegalno, a dječakovi roditelji, Vicky i Jose Garcia od nedjelje sjede u blizini rupe i nadaju se čudu.

Dječak je s roditeljima i prijateljima u nedjelju bio na pikniku i pao je u rupu koja je prema pisanju španjolskih medija ilegalno probušena u prosincu prošle godine.

Više s weba

Pročitajte još

Image
NIJE GA IZNENADILA

Premijer o napadu Brune Esih: 'Mogla bi biti ministrica propagande u nekim drugim vremenima'

Više s weba