Play logo
novčana kazna je dovoljna?

Djeci u vrtiću davali lijekove za epilepsiju. Roditelji uznemireni jer djeca plaču u snu, razdražljivi su...

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Prvi nalazi pokazuju da je četvero djece pozitivno na tragove tableta za spavanje. Točan broj djece na koju su utjecali ovi lijekovi ostaje nepoznat do daljnjih rezultata ispitivanja

6.6.2023. u 11:07/ Danas.hr
Play logo

Bijes javnosti izazvale su optužbe da je učiteljica u privatnom dječjem vrtiću u Tajvanu djeci davala drogu. Vlasti su provele dugotrajnu istragu kako bi utvrdile opseg utjecaja na pogođenu djecu, a prvi nalazi pokazuju da je četvero djece pozitivno na tragove tableta za spavanje. Točan broj djece na koju su utjecali ovi lijekovi ostaje nepoznat do daljnjih rezultata ispitivanja, no neki su detalji poznati.

Neki su roditelji naime izrazili zabrinutost već u travnju, zbog čega je slučaj u svibnju prijavljen tužiteljstvu. Međutim, tek kada je medijska pokrivenost dobila zamah, Vlada je počela ozbiljno shvaćati optužbe.

Play logo

Otkriće abnormalnosti izašlo je na vidjelo kada su oboljela djeca pokazala izraziti nemir, razdražljivost, pa čak i plač tijekom sna. Roditelji su odmah zatražili liječničku pomoć, što je rezultiralo šokantnim otkrićem davanja lijeka. Incident je izazvao strah i tjeskobu ne samo među pogođenom djecom nego i među roditeljima.

Lijekovi otkriveni u tijelima djece su depresori središnjeg živčanog sustava koji se obično koriste u liječenju pacijenata s epilepsijom. S obzirom na nerazvijenost bubrega i jetre djece mlađe od 5 godina, ovi lijekovi predstavljaju značajnu prijetnju.

Otkriće da učitelji pribjegavaju takvim lijekovima u disciplinske svrhe izazvalo je šok u javnosti. Istraga je u tijeku.

Play logo
Play logo
Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAJVEĆA IKAD

Brazilska mornarica zaplijenila rekordnih 3,6 tona kokaina: Objavili kako je izgledala akcija

Play logo

Više s weba