na lošem glasu

Đoković je navodno u hotelu koji je poznat po pokvarenoj hrani i po tome što je često smještaj za imigrante

Image
Foto: AP IMAGES

​Nekoliko desetaka Đokovićevih obožavatelja okupilo se u obližnjem parku svirajući i prosvjedujući protiv njegova pritvora

6.1.2022. u 23:12/ RTL Vijesti

Svijet prati dramu Novaka Đokovića u Australiji. Iako ima medicinsko izuzeće da se ne mora cijepiti, na aerodromu je zapeo zbog problema s izdavanjem vize. 

On je najbolji tenisač na svijetu koji je osvojio više od 150 milijuna američkih dolara nagrada, no Novak Đoković završio u hotelu u Melbourneu poznatom po tome što se u njega smještaju imigranti i po pokvarenoj hrani.

Dok deveterostruki pobjednik Australian Opena vodi pravnu bitku ne bi li poništio odluku o vizi i obranio svoju titulu na turniru koji se održava za deset dana, 33-godišnji srpski tenisač smješten je u gradskom Hotelu Park.

Image
GLAVNA TEMA

Cijeli svijet bruji o Đokoviću. Jandroković, Milošević, Radeljak i Pilić za RTL: 'Tragično je da ga muče tako'

Image
GLAVNA TEMA

Cijeli svijet bruji o Đokoviću. Jandroković, Milošević, Radeljak i Pilić za RTL: 'Tragično je da ga muče tako'

Đoković je prošle godine zbog strogih restrikcija zbog pandemije s ostalim igračima morao vježbati u hotelskim sobama i na balkonima dok su bili u karanteni. 

Tada je Đoković navodno poslao pismo Teniskom savezu Australije kritizirajući uvjete u luksuznom hotelu i tražeći da se igrače smjesti u privatne kuće s teniskim igralištima i boljom hranom.

Australske granične vlasti odbile su potvrditi u kojem se hotelu igrač trenutno nalazi. No, navodno se nalazi se u hotelu u kojem je još smješteno oko 32 ljudi koji ne smiju izići van i nitko u hotel ne smije ući osim zaposlenika. 

Mnogi od izbjeglica i tražitelja azila, koji se navodno nalaze u istom hotelu, već su u pritvoru devet godina, a hotel Park je tek posljednja lokacija nakon što su iz medicinskih razloga prevezeni iz Naurua, piše The Guardian.

Đokovićevi obožavatelji su se okupili ispred hotela

Ishmael, izbjeglica zatočen u hotelu, rekao je da su on i njegovi kolege bili "loše tretirani" u hotelu i kaže da se osjeća kako polako"gubi razum".

“Drže nas na mjestu koje uopće nema sunčeve svjetlosti, svježeg zraka, ne možemo se kretati, i provodimo 23 sata dnevno u jednoj sobi bez prozora i ne znamo koliko ćemo dugo ostati ovdje", ispričao je i kaže kako su bili bolesni i fizički i psihički.

Kada je čuo za Đokovićev dolazak, rekao je da je teniska zvijezda "ima sreće" da ga neće kao tretiraju njih.

Hotel Park dospio je u prosincu prošle godine na loš glas jer je u njemu izbio požar zbog kojeg su izbjeglice i tražitelji azila morali biti evakuirani. Jedna osoba završila je u bolnici zbog udisanja dima. 

Upravo se čita

Image
TRAGEDIJE KOD VENECIJE

Talijanski mediji objavili identitet hrvatskog para: Antonela je bila trudna, vjenčali se prije samo 3 tjedna

Tjedan dana poslije tražitelji azila objavili su na društvenim medijima fotografije hrane koja im je bila poslužena, a koja je navodno bila prepuna ličinki muha, a kruh pljesniv.

U listopadu se navodno 21 osoba u hotelu zarazila koronavirusom. Hotel je povod redovitih prosvjeda.

"Mediji će više govoriti o nama, cijeli svijet vjerojatno, što je baš tužno, samo zato jer će Đoković možda provesti ovdje nekoliko dana", rekao je imigrant Mehdi Ali.

​Nekoliko desetaka Đokovićevih obožavatelja okupilo se u obližnjem parku svirajući i prosvjedujući protiv njegova pritvora. Dok su deseci aktivista prosvjedovali su ispred hotela protiv strogih australskih imigracijskih pravila, pod budnim okom policije.

Tri sestre
Laži sa mnom
Señorita 89
Trag divljači
Život na vagi
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Kako zadovoljiti ženu
Elon Musk show

Više s weba

Pročitajte još

Image
kolege svjedočile sukobu

Drama u Kliničkom centru u Sarajevu! Potukli se doktor i medicinska sestra: 'Ti si najobičnija seljačina'

Više s weba