64. dodjela

Dodijeljene nagrade Grammy: Glazbenicima se obratio Zelenski. Spektakl je prošao bez šamaranja, ali ne i bez ...

4.4.2022. u 22:00/ Maja Oštro Flis

Posebno iznenađenje večeri Volodimir Zelenski koji se obratio gledateljima i svjetskim zvijezdama s molbom za podršku Ukrajini

Održana je 64. dodjela najprestižnijih glazbenih nagrada na svijetu.

Prvi put u povijesti Grammyja su održani u Las Vegasu, a ovogodišnju dodjelu obilježile su šale na račun Willa Smitha, trijumf jazz glazbenika, ali i ukrajinski predsjednik Zelenski

Jazzer, performer i svestrani glazbenik apsolutni je pobjednik večeri,  nominiran u 11 kategorija, osvojio je ukupno pet nagrada, uključujući i onu za album godine.

"Želim zahvaliti Bogu. Samo spustim glavu i radim svaki dan. Obožavam glazbu, sviram odmalena. Za mene je to puno više od zabave, za mene je to duhovna vježba", rekao je Jon Bariste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
najpoznatiji svjetski šamar

Will Smith napustio je Akademiju koja mu je nedavno dodijelila Oscara: Hoće li ostati i bez zlatnog kipića?

Image
najpoznatiji svjetski šamar

Will Smith napustio je Akademiju koja mu je nedavno dodijelila Oscara: Hoće li ostati i bez zlatnog kipića?

U slavljeničkom duhu bili su i Bruno Mars i Anderson Paak, odnosno bend Silk Sonic, koji su kući otišli s četiri Grammyja. 19-godišnja Olivia Rodrigo najbolja je glazbena nada, a među dobitnicima su i Lady Gaga, Tony Bennet, Kanye West...

Dodjelu Grammyja drugu godinu zaredom vodio je Trevor Noah, a Will Smith i oskarovski šamari bili su glavna tema večeri. Na Smithov račun prvo se šalio voditelj.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

"Ni ne razmišljajte o ovome kao o klasičnoj dodjeli nagrada. Ovo je koncert na kojem dijelimo nagrade. Slušat ćemo glazbu, plesat ćemo, pjevati. Nećemo spominjati druga imena. Dijelit ćemo nagrade cijelu večer", rekao je voditelj Noah, voditelj dodjele Grammyja.

Pa kolega komičar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekli su da odsada komičari na dodjelama moraju nositi ovo, barem dok pričaju šale. Ne pokriva ovo u potpunosti lice, samo dodatno pokazuje gdje bi me trebalo udariti", poručio je Nate Bargatze.

Inspirirani su bili i kolege glazbenici.

"Dodijelit ću ovu nagradu i vjerujem da će ljudi ipak uspjeti ostati sjediti nekoliko metara od mene", rekao je Questlove.

Posebno iznenađenje večeri Volodimir Zelenski koji se obratio gledateljima i svjetskim zvijezdama s molbom za podršku Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši glazbenici nose pancirke umjesto svečanih odijela. Pjevaju ranjenicima u bolnicama. Pjevaju čak i onima koji ih ne mogu čuti. Glazba će pronaći svoj put", kazao je Zelenski.

Ove godine, na 64. dodjeli Grammyja, posebna glazbena posveta Tayloru Hawkinsu, bubnjaru Foo Fightersa, koji je preminuo prije nekoliko dana. Foo Fightersi su osvojili tri nagrade u rock kategorijama.

Više s weba

Pročitajte još

Image
nema mjesta panici

Kravlje ludilo otkriveno na farmi u Nizozemskoj. Vlasti tvrde da nije opasno za ljude

Više s weba