novi sukob

Dodik Komšiću: 'To je blebetanje!' Komšić mu poručio neka 'ne traži belaja'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Komšić je iz New Yorka poručio kako će nastaviti sprječavati Dodika u provedbi militarizacije i kreiranju kriza te destabilizaciji BiH

25.9.2019. u 16:12/ Hina

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je u srijedu kako je njegov hrvatski kolega u državnom vrhu i aktualni predsjedatelj Željko Komšić na zasjedanju Opće skupštine UN-a govorio u osobno ime jer njegov nastup nije bio prije usuglašen. Usput je Komšiću uputio niz uvreda jer mu je on iz New Yorka poručio da "ne pravi problema ako sam sebi želi dobro".

"On je smišljen kao podvala Hrvatima, a onda pokušava držati lekcije nama Srbima. On je nebitan, a nešto drugo je što pokušava da se nametne kao netko važan. Niti sam ja, niti je on Predsjedništvo. Da bi Predsjedništvo imalo snagu, mora imati suglasnost sva tri člana, sviđalo se to meni, njemu ili bilo kome drugom. Dakle, to što on govori su njegova privatna stajališta", kazao je Dodik novinarima u Bihaću komentirajući govor koji je Komšić dan prije održao u sjedištu UN-a u New Yorku te njegove komentare na Dodikovu odluku da unutar Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske ustroji paravojne postrojbe pod nazivom "žandarmerija".

Komšić je iz New Yorka poručio kako će nastaviti sprječavati Dodika u provedbi militarizacije i kreiranju kriza te destabilizaciji BiH.

Dodik je pak Komšiću odgovorio porukom kako je to "blebetanje". "On može samo blebetati. Iza njega stoji prijevara jer je kao hrvatski član Predsjedništva izabran bošnjačkim glasovima", izjavio je Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komšić je u govoru pred sudionicima zasjedanja Opće skupštine UN-a uz ostalo optužio susjedne zemlje da svojim postupcima unose nemir u BiH i destabiliziraju je.

"To nije dobro, niti pridonosi razvijanju željenih dobrosusjedskih odnosa“, kazao je Komšić.

Upravo se čita

Image
gasilo ga 80 vatrogasaca

Planula sušilica rublja. Majka i sedmero djece ugušili se u požaru u Francuskoj

U odvojenoj izjavi za portal Radio Sarajeva Komšić je komentirao Dodikovo postrojavanje žandarmerije u Banjoj Luci i poručio mu kako takvim paradama samo "šminka svoje poraze".

"Neka Dodik odustane od traženja belaja. Nije u toj poziciji nimalo. Nadam se da mu je to jasno, ako sebi želi dobro", kazao je Komšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
gasilo ga 80 vatrogasaca

Planula sušilica rublja. Majka i sedmero djece ugušili se u požaru u Francuskoj

Više s weba