Tenzije rastu

Dodik o zahtjevu BiH tužiteljstva u vezi s hrvatskim generalima: 'To je podvala!' Poručio i da BiH ide prema ...

10.8.2021. u 18:59/ RTL Danas

Zahtjev iz BIH-a o procesuiranju hrvatskih zapovjednika predsjednik je već nazvao sabotažom i trovanjem odnosa

Zahtjev Tužiteljstva BiH prema Hrvatskoj u vezi s ispitivanjem odgovornosti hrvatskih generala zbog akcije "Bljesak" je podvala.

Izjavio je to srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, uvjeravajući da Republika Srpska o tom zahtjevu nije ni obaviještena. Dodik je postavio i pitanje zašto se to nije učinilo prije pet ili deset godina.

Inače, Dodik je u Beogradu sudjelovao na tribini o zakonu o zabrani negiranja genocida u Srebrenici koji je na odlasku s dužnosti donio visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko. Zbog toga zakona, ali i općeg stanja u državi, Dodik je ponovno poručio da BiH ide prema raspadu.

"Ja radim protiv ovakve Bosne i Hercegovine, ona mi ne odgovara, ne odgovara srpskom narodu. Ovo kuda se kreće BiH je neprihvatljivo za Srbe. Nama je bilo prihvatljivo onako kako je napisano u Ustavu, možemo se vratiti na to još uvijek, ali nisam siguran da možemo. Ali ovo kuda se kreće više vodi ka raspadu, nego očuvanju BiH. Ako se pojavi neki novi Trump, onda u prvoj godini treba proglasiti nezavisnost Republike Srpske i onda ćemo vidjeti dalje", poručio je Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
traže pravnu pomoć

Ministarstvo o zahtjevu BiH za progonom 14 hrvatskih zapovjednika: 'Legitimitet Bljeska i Oluje ne može biti doveden u pitanje'

Image
traže pravnu pomoć

Ministarstvo o zahtjevu BiH za progonom 14 hrvatskih zapovjednika: 'Legitimitet Bljeska i Oluje ne može biti doveden u pitanje'

Sastanak u četvrtak

Zahtjev iz BIH-a o procesuiranju hrvatskih zapovjednika predsjednik je već nazvao sabotažom i trovanjem odnosa, a premijer iz Opatije ponavlja da će zaštiti i naše zapovjednike i nacionalne interese.

"Siguran sam da ne treba propitivati odgovornost ljudi navedenih u tom zahtjevu za pravnu pomoć. Oslobodilačke akcije koje je RH i naša vojska vodila tijekom Domovinskog rata moraju biti na ponos svima nama i to stalno treba imati na umu", rekao je Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja.

Upravo se čita

Image
KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ

Kada nekog tko leži na tlu svom snagom udarite nogom u glavu - to je prekršaj. To nas je naučila hrvatska policija

Inače, u četvrtak će se održati i sastanak premijera Plenkovića i potpredsjednika Vlade Tome Medveda s vojnim zapovjednicima iz operacije „Bljesak“ koji se nalaze na popisu tužiteljstva BiH.

Više s weba

Pročitajte još

Image
sport zavijen u crno

Bivši igrač Chelsea i Newcastlea zatrpan pod ruševinama, poginuo golman Malatyaspora Eyüp

Više s weba