'S MILANOVIĆEM SE TEŠKO SLOŽITI'

Dodik: Srbi imaju dvije države, a Hrvati su u jednoj. Kad mi netko kaže 'Đesi, Bosanac, dođe mi da se potučem'

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Član Predsjedništva BiH rekao je i da ga 'boli kada ga neko nazove Bosancem'

27.9.2022. u 16:47/ RTL Vijesti

"Ja nikada nisam ni bio Bosanac. Kada meni netko kaže: 'Đesi, Bosanac', dođe mi da se potučem. Ja sam uvijek bio krajiški Srbin, nikada od toga nisam odustao. Jedino što nikada nisam bio je bosanski Srbin", kazao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

"Ja sam Srbin i to je podvala još od onog Kalaja, u kojoj su pokušali da taj srpski identitet razbiju pa su govorili hrvatski Srbi, bosanski Srbi, crnogorski Srbi, pa kosovski Srbi, pa će ispasti i beogradski Srbi na kraju, da nisu ostali Srbi. To je njihova koncepcija koja ide. Ako mi se tome ne odupremo, onda naravno da počnu i neki naši ljudi da govore tako, na taj način", dodao je.

Rekao je i kako je prepoznao tu "opasnost" te da nikada nije pristao identificirati se na taj način, prenosi N1 Srbija.

Image
OČEKUJE ODCJEPLJENJE

Dodik u intervjuu za srpski medij govorio o pridobivanju Hrvata pa šokirao o Sarajevu. 'Da me zavale i otruju?'

Image
OČEKUJE ODCJEPLJENJE

Dodik u intervjuu za srpski medij govorio o pridobivanju Hrvata pa šokirao o Sarajevu. 'Da me zavale i otruju?'

U istom je razgovoru za jednu televiziju ponovno negirao genocid, Bošnjake nazivao muslimanima i rekao da je posljednji popis stanovništva utvrdio da tijekom agresije na BiH "nije stradalo toliko Bošnjaka koliko stoji u službenim dokumentima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onda dođe taj popis i oni kažu: ‘Evo, nas ima više’... Kako smo vas onda mogli? Gdje ste, odakle ste došli? Kako je moguće da vas ima više, ako je sve to što ste rekli točno? Kako sada vas odjednom ima više, a Srba ima manje i Hrvata ima manje? Kako tužno? Kakvi su to apsurdi? Po onoj Andrićevoj: ‘Kad uđete u Bosnu, tu prestaje logika’", rekao je.

'Teško se mogu složiti s Milanovićem...'

Izjavio je tom prilikom i kako hrvatski predsjednik Zoran Milanović iznosi stavove s kojima se čovjek "teško može složiti", ali da njegov zadatak nije tražiti razlike već pokušati napraviti nešto korisno za društvo.

Upravo se čita

Image
užas u crnoj gori

Medvjed Ljubo živi u stravičnim uvjetima. Od muke se počeo ozlijeđivati, grize svoje šape

Dodao je tim povodom i kako je "važna i nepobitna činjenica" da "Srbi imaju dvije države - Republiku Srpsku i Srbiju, dok su Hrvati u jednoj državi."

Rekao je i kako je "vrlo neugodno" dijeliti granicu sa zemljom koja je u EU i NATO paktu, dok Republika Srpska nije ni međunarodno priznata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako je prirodan odnos u kojem se prirodno brani pravo na identitet u BiH, doveo do toga da smo amortizirali pritiske Hrvatske na Republiku Srpsku u EU i NATO integracijama", izjavio je.

Ponovio je svoj raniji stav da Hrvati trebaju imati treći entitet i da se trebaju boriti za svoj status, dok "majorizacija koju Bošnjaci žele u BiH u političkom smislu ide za tim da eliminira identitet, da nestanu Hrvati - a sljedeći su Srbi“.

Više s weba

Pročitajte još

Image
poginulo sedam osoba

Islamska država preuzela odgovornost: guverner pokrajine Aden ubijen u bombaškom napadu

Više s weba