OČEKUJE ODCJEPLJENJE

Dodik u intervjuu za srpski medij govorio o pridobivanju Hrvata pa šokirao o Sarajevu. 'Da me zavale i otruju?'

Image

Milorad Dodik

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Navodi kako za 30 godina očekuje da se RS odcijepi od BiH te združi sa Srbijom

26.9.2022. u 11:09/ RTL Vijesti, Hina

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik otkrio je kako je savezništvo s političkim predstavnicima Hrvata u BiH te s dužnosnicima Hrvatske odlučio graditi da bi razbio raniji jedinstveni odnos međunarodne zajednice te Hrvata i Bošnjaka prema Republici Srpskoj.

Za taj je entitet predvidio odcjepljenje od BiH i udruživanje sa Srbijom u razdoblju ne dužem od narednih 30 godina.

U intervjuu za emisiju "Svjedočenja" televizije RS (RTRS) objavljenom na mrežnim stranicama Dodik se hvalio svojim političkim vještinama, a među njih je ubrojio pridobivanje saveznika u Hrvatskoj i među hrvatskim političarima iz BiH.

Sugerirao je kako ih je svojim djelovanjem praktično uspio izdvojiti iz jedinstvene politike međunarodne zajednice čiji je cilj onemogućiti secesionističke planove vodstva RS pa je podržavajući stajališta hrvatskih političara u BiH uspio promijeniti regionalne odnose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
dobri odnosi s rusijom

Dodik bi u Donjeck i Luhansk slao promatrače RS-a na referendum, Vučić jasan: 'Putin ne blefira'

Image
dobri odnosi s rusijom

Dodik bi u Donjeck i Luhansk slao promatrače RS-a na referendum, Vučić jasan: 'Putin ne blefira'

Pritom je aludirao na činjenicu da sa svojim najbližim političkim suradnicima stalno ističe potporu zahtjevima za promjenama izbornog zakona, ali i za uspostavu trećeg entiteta u BiH, no samo ukoliko on ne bi bio i na dijelu teritorija koji sada pripada RS.

"Kada ste čuli u zadnjih pet godina da je Hrvatska politički napala RS. Je li to slučajno? Imaju neke politike koje to grade", kazao je Dodik potvrđujući istodobno kako ne odustaje od planova za odcjepljenje RS odnosno za promjene državnih granica u regiji.

Upravo se čita

Image
božićni sajam

Vikend advent inspekcija Danasa. Provjerili smo cijene i ponudu adventa u Beču

"Bit će to (RS) država koja će imati svoje pravo na život i koja će se u državnom obliku na neki način ujediniti sa Srbijom", izjavio je odgovarajući na pitanje kako vidi RS u narednih 30 godina.

Osim toga, kako prenosi Klix.ba, dotaknuo se i svog boravka u Sarajevu kojeg smatra rizičnim, po svemu sudeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni uopće nije svejedno kad idem u Sarajevo šta jedem i pijem. Hoće li mi neko podvaliti neko jelo. Ne bi trebao da budem naivan da me neko tamo zavali i otruje. Šta imam onda od toga da budem dobronamjeran? Tu nema ničega. Ja ne pijem njihovu vodu. I danas dan kad idem u Sarajevo flašica je ovdje, jel tako", rekao je Dodik pokazujući na džep sakoa.

"Ne jedem tamo, ne pijem vodu, vratim se u Istočno Sarajevo, doručkujem, ručam, šta god treba, to je danas, a tako je bilo i ranije", zaključio je Dodik.

Više s weba

Pročitajte još

Image
lažna uzbuna

Turski zrakoplov prisilno sletio u ukrajinsku Odessu zbog sumnjivog paketa: pirotehničari nisu pronašli ništa sporno

Više s weba