nije praznik?

Dodik uvrijeđen jer je Biden čestitao Dan državnosti BiH: 'To je provokacija'

Image
Foto: Shutterstock

Predsjednik RS-a podsjetio je da BiH nema zakon o praznicima, niti ima ijedan zakonom ustanovljen praznik koji se slavi i u RS-u i u FBiH

24.11.2022. u 12:12/ Danas.hr

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik komentirao je čestitku američkog predsjednika Joea Bidena koja je upućena članovima Predsjedništva BiH povodom Dana državnosti te je poručio kako je riječ o provokaciji, javlja klix.ba

Dodik je u svom obraćanju poslao poruku i ambasadi SAD-a te je naglasio kako 25. studeni za njega nije praznik BiH.

"Ne znam kojim imenom bih to nazvao ako se zna, a znaju i svi službenici Američke ambasade da 25. studeni nije praznik BiH", rekao je Dodik.

Predsjednik RS-a podsjetio je da BiH nema zakon o praznicima, niti ima ijedan zakonom ustanovljen praznik koji se slavi i u RS-u i u FBiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvadeset i sedam godina od završetka rata je dovoljno vremena da to nauče američki predstavnici u BiH i o tome konačno izvijeste svoju vladu i službu koja se bavi slanjem čestitki u ima predsjednika SAD-a", ukazao je Dodik.

Image
ČELNIK RS-A

Miloradu Dodiku se otvaraju vrata za ostanak u državnoj vlasti

Image
ČELNIK RS-A

Miloradu Dodiku se otvaraju vrata za ostanak u državnoj vlasti

Podsjetimo, Biden je u pismu, u ime naroda SAD-a, članovima Predsjedništva BiH i građanima Bosne i Hercegovine uputio najbolje želje povodom obilježavanja Dana državnosti.

Upravo se čita

Image
pratite na rtl-u

RTL DANAS OD 19 SATI! Hrvatska je u Schengenu, pričamo s glavnim ravnateljem policije

"Sjedinjene Države snažno podupiru suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine. Pozivamo čelnike Bosne i Hercegovine da ostave razlike po strani i rade na izgradnji bolje budućnosti za narode koje predstavljaju", kazao je Biden.

To, kako je naveo američki predsjednik, uključuje brzo formiranje vlasti na svim nivoima i provođenje reformi potrebnih da se osigura mjesto Bosne i Hercegovine u euroatlantskoj zajednici naroda. U nastavku je poručio da se veseli nadolazećoj godini kada su u pitanju odnosi dvije zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U godini koja je pred nama veselim se jačanju prijateljstva među našim ljudima i produbljivanju naše suradnje, uključujući sigurnost, energetsku diversifikaciju i borbu protiv korupcije. Sjedinjene Države će nastaviti podržavati mir, sigurnost i prosperitet u Bosni i Hercegovini za sve njezine građane", zaključio je predsjednik SAD-a.

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROSVJED U WASHINGTONU

'Moramo prošetati do birališta da bismo obranili slobode za koje su se prošli naraštaji krvavo borili'

Više s weba