ŠTO ĆE REĆI PUTIN?

Dok se Vučić dvoumi, Srbi uzeli stvar u svoje ruke. Beogradski odvjetnički ured samostalno uveo sankcije Rusiji

Image
Foto: AP Photo/Darko Vojinovic, File

U priopćenju su obrazložili da su sankcije uveli zbog ratnog vojnog agresorskog napada na suverenu Ukrajinu i počinjenja nesumnjivih ratnih zločina

10.3.2022. u 10:30/ RTL

Odvjetnički ured Čedomira Stojkovića iz Beograda priopćio je kako je "samostalno uveo sankcije Ruskoj Federaciji zbog njenog ratnog vojnog agresivnog napada na suverenu državu Ukrajinu i zbog činjenja nesumnjivih ratnih zločina u tom napadu".

U priopćenju navode da je "dužnost svakog pojedinca da u ovakvim okolnostima digne svoj glas u obranu temeljnih principa Europe kojoj pripada – bez obzira u kolikoj manjini se nalazi i bez obzira ne realne efekte takvog protesta, jer veličina principa se mjeri po sasvim drugim stvarima".

Iz ureda najavljuju i da neće kupovati proizvode koji imaju rusko porijeklo, naročito naftu i naftne derivate.

Odvjetnički ured je priopćio da će danas, 10. ožujka o odluci obavijestiti i veleposlanstvo Ukrajine u Beogradu kojemu će predati i humanitarnu pomoć. Nešto kasnije danas o tome će obavijestiti i Delegaciju Europske unije u Beogradu.

Kako je naveo odvjetnički ured, sankcije su donijete rukovodeći se osnivačkom Poveljom UN-a, u cijelosti prihvaćajući vrijednosti izložene u osnivačkim aktima Vijeća Europe, istinski implementirajući pravila europske Konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda, vjerujući u zajedničke vrijednosti Europske unije, izražavajući antifašističku i antinacističku tradiciju naroda Republike Srbije, s uvjerenjem o nužnosti prkosa prema sveobuhvatnoj i od Ruske Federacije više desetljeća financiranoj kampanji ‘putinizma’ i ‘putinizaciji’ društva u Srbiji kojom se kontinuirano preoblikovala kolektivna svijest".

Više s weba

Pročitajte još

Image
idu na sve ili ništa

Moskva iz skladišta 'povukla' tenkove iz Drugog svjetskog rata. Snimili ih na željeznici?

Više s weba