TANKA POBJEDA

Dolazi li kraj Milorada Dodika? 'O ozbiljnom padu ne možemo govoriti. Postoje poruke ali nisu previše jake'

3.10.2022. u 20:21/ Andrijana Čičak Božić

Milorad Dodik uspio je još jednom, ali tijesno. Za predsjednika Republike Srpske izabran je, prema dosad prebrojanim glasovima za 30 tisuća više od protukandidatkinje Jelene Trivić

Uz pjesmu Halida Bešlića Milorad Dodik do nove pobjede. Sinoć se zadnji obratio javnosti - zbrajao je i zbrajao i onda glasno zapjevao.

"Možemo sada biti ozbiljni da je kandidat SNSD-a, to jest ja, predsjednik Republike Srpske", kazao je Dodik.

Koji sat ranije slavila se pobjeda u stožeru Jelene Trivić, žene koja je srušila Dodika - tako se govorilo- kandidatkinja Partije demokratskog progresa.

Trivić je već primala čestitke sa svih strana, jer unatoč maloj razlici, pobjeda nije bila upitna. 39-godišnja kandidatkinja desne oporbe već je otkrila svoje planove s nebeskim narodom, kako naziva Srbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OBRATIO SE IZ KASTVA

Milanović: 'Dodik je najprihvatljiviiji za razgovor s Hrvatima. Znate li nekog boljeg? Ne biram prijatelje'

Image
OBRATIO SE IZ KASTVA

Milanović: 'Dodik je najprihvatljiviiji za razgovor s Hrvatima. Znate li nekog boljeg? Ne biram prijatelje'

"Pratit ćemo nacionalnu politiku koja se kreira u Beogradu i nikada nećemo napraviti ono što je napravio Dodik s Milanovićem udarajući direktno na Srbiju i njezino rukovodstvo", kazala je Trivić.

Tvrde da su pokradeni

Dok je ona govorila, iz stožera Dodika mogla se čuti njemu najdraža pjesma "Ne može nam nitko ništa".

Upravo se čita

Image
tihomir gvardiol

FOTO Otac Joška Gvardiola na dan utakmice snimljen na poslu u zagrebačkoj ribarnici. Posjetila ga poznata lica

I ta sudbina, ili nešto drugo, do jutra je preokrenula rezultat, te je Dodik poveo za 30 tisuća glasova. Pobjedu su ocu čestitali i njegova djeca Igor i Gorica u majicama oca s Putinom.

"Ja očekujem da će razlika između mene i protukandidatkinje biti 40 tisuća, što je neprikosnovena pobjeda", kazao je Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još omamljeni od slavlja, iz stožera Jelene Trivić ne odustaju, jer su kaže pokradeni. Rezultati su tvrde, u noći prestali stizati u izborno povjerenstvo. A Trivić je ujutro kažu nevjerojatno, na brojnim mjestima ostala na nula glasova.

"I to u selu iz kojeg ja potječem iz kojeg su mi se javili i kažu 'Jelena, znamo da smo glasali za tebe što je to'", kazala je Trivić.

"Što se desilo preko noći to hoćemo ispitati i kaznenu odgovornost ljudi koji su sudjelovali u izbornoj krađi", kazao je Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa.

'Postoje poruke koje su građani uputili'

I traže da se izbori u Republici Srpskoj ponove. Dodik na sve nije odgovorio jer je otkazao obraćanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan scenarij bio je i na prošlim izborima. Je li to početak kraja čovjeka kojemu je glavni cilj neovisnost Republike Srpske i priključenje Srbiji - neovisni analitičari iz Banja Luke u to ne vjeruju.

"O nekom ozbiljnom padu Milorada Dodika još ne možemo govoriti ali možemo o pojedinačnim porukama koji su građani uputili, Banja Luka, i građani Bijeljine, postoje poruke ali nisu previše jake", kazao je politički analitičar Elvir Padalović.

Ipak njegova pobjeda je svaki put sve teža i teža.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Postavili ultimatum

Iran se povlači iz dijelova nuklearnog sporazuma: EU i drugi nisu imali snage oduprijeti se pritisku SAD-a

Više s weba