Stože mjere

Dosta im je 'uvezenih' slučajeva: Slovenija razmišlja o karanteni za mlade koji se vraćaju iz Hrvatske

Image
Foto: PIXSELL

Od početka lipnja do 12. kolovoza iz Hrvatske je u Sloveniju uneseno 70 slučajeva zaraze

15.8.2020. u 20:40/ Hina

Slovenija razmišlja o uvođenju karantene za mlade koji se vraćaju s ljetovanja u Hrvatskoj i najrizičnija su skupina za širenje koronavirusa, rekao je u subotu ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs

Epidemiolozi bi vladi mogli predložiti više opcija, uključujući karantenu za državljane od 15 do 35 godina koji unatoč upozorenjima odlaze u noćne klubove i slična mjesta na hrvatskom Jadranu, ne uvažavajući epidemiološke mjere i fizičku distancu, izjavio je Hojs javnoj televiziji.

Ako se velik unos zaraženih koronavirusom slovenskih državljana koji su ljetovali u Hrvatskoj nastavi i nakon ovoga vikenda, vlada bi o zaoštravanju mjera za ulaske putnika iz Hrvatske mogla odlučivati u utorak ili srijedu, najavio je ministar.

Image
Turizam na mukama

Gradonačelniku Opatije prekipjelo: 'Zašto se nove mjere Stožera odnose na cijelu Hrvatsku?'

Image
Turizam na mukama

Gradonačelniku Opatije prekipjelo: 'Zašto se nove mjere Stožera odnose na cijelu Hrvatsku?'

O "selektivnom" pooštravanju mjera govorio je i vladin glasnogovornik za COVID-19 Jelko Kacin, misleći na mlade koje je zadnjih dana vrlo često spominjao kao one koji svojim neopreznim ponašanjem ugrožavaju druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima zdravstvenih službi, od početka lipnja do 12. kolovoza iz Hrvatske je u Sloveniju uneseno 70 slučajeva zaraze, no zadnjih dana ti slučajevi naglo rastu.

Samo su u četvrtak potvrđena 22 "uvozna" slučaja, a među njima je 20 reklo da su bili na Zrću, na Pagu, poznatoj party destinaciji za mlade turiste.

Upravo se čita

Image
NOGOMET NA RUBU ŽIVACA

Šimenc ne izlazi iz kuće, Vlaović luduje, a Čilić uživa: Što o nogometu kažu oni zbog kojih smo kidali živce?

Slovenski mediji objavljuju izračune po kojima bi Hrvatska uz sadašnji tempo infekcije tek za desetak dana mogla doseći incidenciju od 40 zaraženih na 10.000 stanovnika u 14 dana, što je osnovni kriterij za uvrštavanje neke regije ili države na "crvenu" listu.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pentagon objavio snimke

Bivši senator nije iznenađen snimkama NLO-a: 'Američki narod zaslužuje biti informiran'

Više s weba