Uhvatili ih prošli mjesec

Dvojica Amerikanaca, otac i sin, odveli su djevojčicu iz Hrvatske i dvije je godine držali kao seksualnu ropkinju

Image
Foto: Oficina del Alguacil del Condado de Pasco

Jordan Pulido je, prema optužnici, godinu dana vabio maloljetnicu iz Hrvatske koja je u tom trenutku imala manje od 16 godina

14.11.2020. u 22:49/ RTL.HR

Američko tužiteljstvo objavilo je da početkom listopada uhitilo dvojicu svojih državljana, 26-godišnjeg Jordana Jysaea Pulida i njegovog oca, 61-godišnjeg Roberta Santanu Jimeneza zbog iskorištavanja maloljetnice za seks, kao i za prebacivanje maloljetnice u SAD. Još uvijek nisu jasni svi aspekti slučaja, no riječ je o djevojčici koja je iz Hrvatske odvedena 2018. godine na još nepoznat način.

Prema onome što je priopćilo tužiteljstvo iz Floride, dvojici muškaraca prijeti zatvorska kazna od minimalno 10 godina, do doživotne kazne zatvora. Jordan Pulido je, prema optužnici, godinu dana vabio maloljetnicu iz Hrvatske koja je u tom trenutku imala manje od 16 godina, kako bi se s njime upustila u seksualne odnose. Kontaktirao ju je putem društvenim mreža još 2017. godine.

U lipnju 2018. godine otputovao je iz Floride u Hrvatsku, gdje se doista i upustio u seksualne odnose s njom, iako je znao da je maloljetna, te je idući mjesec s ocem našao način da prebaci svoju žrtvu u SAD, s namjerom da se njom "upusti u daljnje seksualne odnose", kako stoji u optužnici. Još nije jasno kako su dvojica Amerikanaca to učinila, kao ni jesu li djevojku prisilili ili ucjenjivali ili je pošla svojevoljno.

U istrazi je sudjelovala američka Homeland Security, floridska policija, ured Šerifa u pascou, te Koprivničko-križevačka policijska uprava, kao i hrvatski MUP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
SHOPPING U SLOVENIJI

Kruh 3 eura, maslac skuplji nego kod nas. Bili smo u shoppingu u Sloveniji, evo što je susjedima napravila inflacija

Više s weba