nastavak korupcijskog skandala

Etički odbor FIFA-e odbacio žalbu Seppa Blattera na suspenziju od 90 dana

Image

Sepp Blatter

Foto: Patrick Seeger/DPA/PIXSELL

FIFA-in etički odbor istražuje njihovo ponašanje i obojica su suočeni s mnogo duljim suspenzijama kada bude donesena konačna presuda, najvjerojatnije u prosincu

26.11.2015. u 14:03/ Hina
Image
nije hospitaliziran

Blatter na pretragama zbog stresa: 'To mu teško pada jer je već u godinama'

Image
nije hospitaliziran

Blatter na pretragama zbog stresa: 'To mu teško pada jer je već u godinama'

FIFA-in etički odbor odbacio je žalbu predsjednika Seppa Blattera na suspenziju od 90 dana koji je tvrdio da on nije podložan pravilima tog tijela i da mu jedino Kongres može oduzeti ili ograničtii dužnost predsjedavajućeg Međunarodne nogometne fedrecije.  

Blatter je suspendiran na 90 dana zajedno s predjednikom UEFA-e Michelom Platinijem, a obojica su upleteni u korupcijski skandal u FIFA-i koji obuhvaća istrage u Švicarskoj i SAD-u.

FIFA-in etički odbor istražuje njihovo ponašanje i obojica su suočeni s mnogo duljim suspenzijama kada bude donesena konačna presuda, najvjerojatnije u prosincu. 

U intervjuu za švicarsku televiziju u srijedu, Blatter se usporedio sa predsjednikom države kojeg može svrgnuti jedino parlament. On tvrdi da je to FIFA-in kongres koji okuplja 209 nacionalnih nogometnih saveza od kojih svaki ima po jedan glas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Andreas Bantel, glasnogovornik etičkog odbora je izjavio da se pravila odbora odnose na svakog tko ima neku funkciju u svijetu nogometa i da nema iznimaka.

Korupcijski skandal unutar FIFA-e izbio je u svibnju s policijskim premetačinama i uhićenjima nogometnih dužnosnika u jednom hotelu u Zürichu uoči kongresa FIFA-e.

Upravo se čita

Image
od ponoći

Vlada objavila nove cijene goriva

Četrnaest dužnosnika, među kojima su dva potpredsjednika, optuženi su u SAD-u. 
Blatter je također u Švicarskoj predmet istrage oko isplate preko dva milijuna švicarskih franaka od strane FIFA Platiniju 2011. za posao obavljen devet godina prije toga. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
ozbiljne prijetnje napadima

Šestero privedenih u Bruxellesu: sumnja se da su planirali terorističke napade na Silvestrovo

Više s weba