MUKE PO BREXITU

Farage pozvao Johnsona u predizborni savez: 'On pokušava prodati rabljeni motor kojem je uglancao kapu'

1.11.2019. u 14:49/ Hina

Ako Johnson odbije njegovu ponudu do 14. studenoga, Farage je zaprijetio da će se njegova stranka boriti za svako zastupničko mjesto u zemlji

Nigel Farage pozvao je u petak britanskog premijera Borisa Johnsona da sklope predizborni savez za Brexit i upozorio ga da će se, ako to odbije, njegova protueuropska stranka boriti za svako zastupničko mjesto u zemlji na izvanrednim izborima 12. prosinca.

"Reći ću Borisu Johnsonu: odustani od sporazuma, odustani od sporazuma jer to nije Brexit, odustani od sporazuma jer će ljudi kako tjedni prolaze otkriti što ste potpisali i to im se neće svidjeti", rekao je Farage, šef stranke Brexit.

"To nije Brexit. On pokušava prodati rabljeni motor kojem je uglancao kapu ispod koje se zapravo ništa nije promijenilo i to je Mayin užasan sporazum o predaji", dodao je na početku kampanje za izvanredne parlamentarne izbore.

Ako Johnson odbije njegovu ponudu do 14. studenoga, Farage je zaprijetio da će se njegova stranka boriti za svako zastupničko mjesto u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borit ćemo se za svako mjesto u Engleskoj, Škotskoj i Walesu. Nemojte sumnjati da smo spremni na to", upozorio je.

Predsjednik Konzervativne stranke James Cleverly nedugo nakon toga odgovorio je da će glas za Faragea dati ključeve Downing Streeta vođi laburista Jeremyju Corbynu i da bi mogao dovesti do zaustavljanja brexita.

Upravo se čita

Image
U gorju snijeg

Prosinac počinje tmurnim, hladnim danom, osim tamo gdje će puhati bura. U gorju snijeg

"Glas za Faragea mogao bi dovesti Jeremyja Corbyna u Downing Street na stražnja vrata i do toga da zemlja 2020. ima dva referenduma o Brexitu i neovisnosti Škotske", rekao je.

"To neće provesti Brexit i dovest će do novog blokiranog parlamenta koji ne funkcionira."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedini način da se provede Brexit je da se formira savez za izlazak iz EU-a i pobijedi na izborima sigurnom većinom", zaključio je Clevery.

Farage se zauzima za Brexit bez sporazuma, što bi po mnogim stručnjacima bila noćna mora.

Više s weba

Pročitajte još

Image
NIJE GA IZNENADILA

Premijer o napadu Brune Esih: 'Mogla bi biti ministrica propagande u nekim drugim vremenima'

Više s weba