smrtonosni izazov

FOTO Novi val dječjih samoubojstava zbog jezive 'igre' na WhatsAppu: Tko je Momo?

Image
Foto: Twitter

Djevojčica (12) i dječak (16) iz Barbose u Kolumbiji počinili su samoubojstvo nakon što su igrali izazov 'Momo'

4.9.2018. u 14:50/ Vijesti.hr

Tek što je završila cijela saga o suicidalnoj online igri "Plavi kit" uhićenjem Philippa Budeikina, a kojeg se tereti za poticanje na samoubojstvo 16 tinejdžerica, u međuvremenu se pojavio novi "izazov" te odvija se putem WhatsAppa. 

Djevojčica (12) i dječak (16) iz Barbose u Kolumbiji počinili su samoubojstvo nakon što su igrali navedenu igru. Lokalni mediji navode kako je prvo pronađen dječak te da čvrsto vjeruju kako je znao i 12-godišnjakinju. Navodno joj je proslijedio igricu "Momo" netom prije nego što se ubio. Nakon 48 sati, djevojčica je pronađena mrtva. Objesila se u ormaru, a pronašla ju je njezina obitelj. Policija je potvrdila kako su na njihovim mobitelima pronađene poruke povezane s igrom.

"Navodno su prakticirali igricu preko aplikacije WhatsApp, a u kojoj se poziva mlade ljude da se ozlijeđuju", izjavila je glasnogovornica Janier Landono

FOTO: (Twitter)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://i.dailymail.co.uk/i/newpix/2018/08/09/21/4EC075C700000578-0-image-a-68_1533844923464.jpg

Igra kreće kada dodate broj koji pripada "Momo" - zastrašujućem avataru koji izgleda kao pticolika žena s izbuljenim očima. Momo onda počinje slati niz izazova i prijetnji na vaš WhatsApp, a na samom kraju, za posljednji izazov, traži da se počini samoubojstvo. Ukoliko igrači ne izvrše izazove, prijeti im se da će biti prokleti "zlom čarolijom".

Inače, autor ovog stravičnog lika je japanski umjetnik Midori Hayashi koji ni u kojem slučaju nije povezan s igrom. Momo je, dakle, ime jezive lutke, ali i naziv "izazova". Što se izazova tiče, ne zna se tko je izvor. Španjolska policija objavila je upozorenje na službenom Twitter profilu u kojem poručuju svima da "ne dodaju Momo na WhatsApp". Mnogi ovaj slučaj povezuju i sa Slendermanom i izazovom koji je također kolao internetom, a zbog čega su djeca nožem ubijala svoje prijatelje, piše DailyMail.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

FOTO: (Twitter)

https://i.dailymail.co.uk/i/newpix/2018/08/09/21/4EF718DC00000578-0-image-a-64_1533844897850.jpg

Više s weba

Pročitajte još

Image
uoči pariške konferencije

Pobjeda Trumpa: Kina preuzima vodeću ulogu u borbi protiv klimatskih promjena

Više s weba