'Čudne su okolnosti, ali...'

FOTO U pomoć Slovencima stiže još jedan hrvatski kanader: Sumnja se da su požari podmetnuti?

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL/24ur

Već nekoliko dana pojavljuju se sumnje u namjerno izazivanje požara u Sloveniji

22.7.2022. u 18:13/ RTL Vijesti

Čitatelj Slovenskih Novica poslao je fotografiju na kojoj je, kako tvrdi, čaša pronađena na jednom od zgarišta. Čaša sadrži lišće i staklene strugotine polivene benzinom, tvrdi čitatelj.

Sunce, koje bi obasjalo staklo, zapalilo bi lišće u čaši, pa se smatra da je to jedan od načina na koji piromani podmeću požare.

Image
Foto: 24ur
Image
24ur

Novogorički kriminalisti utvrdili su pak da se u pronađenom staklu nalaze kriške suhog voća - bez zapaljivih tekućina. "Napravljeno je i ispitivanje zapaljivosti i utvrđeno je da te kriške ne gore", objavila je PU Nova Gorica.

Ipak, već nekoliko dana pojavljuju se sumnje u namjerno izazivanje požara. Slovenska policija dobiva različite informacije - a svaka se dojava pojedinačno provjerava. Brojna su nagađanja da se radi o piromanima, no zasad nema informacija koje bi to potvrdile. "Do sada su se sve informacije pokazale lažnima", tvrde iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, na neobične okolnosti požara upozorio je i zapovjednik Civilne zaštite Srečko Šestan. "Čudne su okolnosti, ali sve će se saznati", rekao je.

Požar na Krasu ne jenjava, gasi ga gotovo 1000 vatrogasaca, a u još tri sela oglasile su se sirene za evakuaciju.

Upravo se čita

Image
RIZIČAN POTEZ

Iranka nastupila bez hidžaba: Snimka uplakanog brata obišla svijet, vlasti joj zaprijetile

Stanje je toliko teško da u pomoć susjedima stiže još jedan hrvatski kanader. Naime, uz ranije upućen helikopter Mi-8 MTV, na gašenje požara na području Renškog Vrha kod Nove Gorice u Sloveniji dodatno je poslan jedan Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenskih organiziranih snaga OSRH, priopćilo je Ministarstvo obrane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoć je Sloveniji pružena na zahtjev upućen preko Mehanizma EU za civilnu zaštitu.

Više s weba

Pročitajte još

Image
NASTALA VELIKA ŠTETA

Obilna kiša poplavila i blokirala Novi Sad, građani cijelu noć ispumpavali vodu

Više s weba