uvođenje karantene?

Francuska će provoditi nasumične granične kontrole kako bi spriječila što više ljudi da otiđu na skijanje

Image
Foto: Obertauern

Tijekom prvog vala pandemije koronavirusa neka su skijališta bila pravi rasadnik zaraze ubrzavši širenje infekcije diljem Europe.

2.12.2020. u 11:33/ Hina

Francuska će provoditi nasumične granične kontrole kako bi spriječila ljude da se prelaskom u zemlje u kojima su otvorena skijališta zaraze covidom-19, a moguće je i uvođenje karantene, rekao je u srijedu premijer Jean Castex.

To se odnosi na francuske granice sa Švicarskom i Španjolskom, a spomenutom se mjerom također nastoji umiriti operatore francuskih skijališta koji se žale na nepravedan tretman.

"Cilj je da se francuski državljani ne zaraze, a to ćemo učiniti na način da uvedemo nasumične granične kontrole", rekao je Castex.

Francuska skijališta ostaju zatvorena

Istaknuo je da francuska skijališta ostaju zatvorena tijekom božićnih blagdana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Vodič za skijaše

Kako na skijanje u doba korone? Glavni adut agencija ove sezone - 'odlični uvjeti otkazivanja', ali cijene se ne mijenjaju

Image
Vodič za skijaše

Kako na skijanje u doba korone? Glavni adut agencija ove sezone - 'odlični uvjeti otkazivanja', ali cijene se ne mijenjaju

Premijer je osim nasumičnih kontrola najavio i mogućnost uvođenja sedmodnevne karantene za Francuze koji odluče blagdane provesti na skijalištima u susjednoj Švicarskoj i Španjolskoj. O karanteni će odlučivati prefekti pograničnih regija.

Mjere ograničenja odlaska na strana skijališta ne odnose se na prekogranične radnike.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

Njemačka i Italija dijele stajalište Francuske, no Austrija, Švicarska i Španjolska sklone su otvaranju svojih skijališta. Castex smatra da se još može postići europsko suglasje o tom pitanju.

Tijekom prvog vala pandemije koronavirusa neka su skijališta bila pravi rasadnik zaraze ubrzavši širenje infekcije diljem Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
NIJE GA IZNENADILA

Premijer o napadu Brune Esih: 'Mogla bi biti ministrica propagande u nekim drugim vremenima'

Više s weba