novi imidž

Francuski predsjednik Macron dobio je novi nadimak – Macronski: Počeo podsjećati na Zelenskog

thumbnail
16.3.2022. u 19:23/ Maja Oštro Flis

Izbori su u svibnju, a Macron ih, čini se, želi dočekati što opušteniji

Francuski predsjednik Emmanuel Macron dobio je novi nadimak - Macronski.

I to zato jer promjenom imidža sve više sliči ukrajinskom kolegi i fenomenu svjetske politike Volodimiru Zelenskom. Kako je i zašto, znakovito, baš u jeku predizborne kampanje, Macron postao Macronski?

Bilo da je na ulicama Kijeva, u svom uredu, za govornicom ili šalje poruke svijetu, za stolom. Uvijek u maslinastoj vojnoj odori, neobrijan. Volodimir Zelenski, postao je heroj svjetske politike. Danju, noću, kada ga snimaju drugi ili kada se snima sam.

"Ovo je naš ured, ponedjeljak navečer. Znate da smo naviknuli govoriti kako je ponedjeljak težak dan. Imamo rat u zemlji, nama je svaki dan ponedjeljak", kazao je Volodimir Zelenski, predsjednik Ukrajine. 

A njegova politička podrška, Emmanuel Macron, s druge strane, uvijek je u plavom odijelu, s bijelom košuljom. Šik, uglađeni političar koji je u 3 mjeseca samo za usluge vizažistice platio 26 tisuća eura. Ima i osobnu fotografkinju, kojoj je pozirao u ovom ležernom izdanju. Izdanju sličnijem ukrajinskom kolegi.

Image
čovjek koji je ujedinio zapad

Na fronti je s Ukrajincima, kad govori, prevoditelji plaču: 'Izabrali smo Charlieja Chaplina, a dobili Winstona Churchila'

Image
čovjek koji je ujedinio zapad

Na fronti je s Ukrajincima, kad govori, prevoditelji plaču: 'Izabrali smo Charlieja Chaplina, a dobili Winstona Churchila'

"Prvi put smo ga vidjeli sada u majici s kapuljačom, hoodici, i poruka je ja sam jedan od vas, imam loše, bolje dane. Na taj način se približava potencijalnim glasačima", izjavio je Petar Tanta, komunikacijski stručnjak.

Neobrijani Macron mislio je na svaki detalj, na sportskoj odjeći ima natpis CPA10, ogranak je to francuskih specijalnih vojnih snaga. U predizbornoj je kampanji, svaki dan objavi novih 10 fotografija. Izbori su u svibnju, a Macron ih, čini se, želi dočekati što opušteniji.

"Na ove izbore izlazim odlučan, sa željom za mijenjanjem stvari, pripremanjem budućnosti naše djece. Istodobno, moram biti vrlo skroman, jer znam da ništa nije zapisano u kamenu. Sve mi je to jako važno", kazao je Emmanuel Macron.

Volodimir Zelenski, primjerice, prije rata u Ukrajini uživao je u povjerenju 32 posto Ukrajinaca. Sada ga podržava čak 91 posto naroda.

"On je zainteresiran za razgovor s novinarima na način na koji političari obično ne komuniciraju. Vodio je intervjue na stepenicama iza njega vreće s pijeskom na onoj poznatoj presici uzeo je stolicu i spustio se među njih, kao dajte da budem bliže vas", kazao je Tanta.

Ovo je bilo prije rata u Ukrajini, a sada francuski predsjednik ima nadimak Makronski. Neki idu i korak dalje, tvrdeći da jedan je od komedijaša postao predsjednik, a drugi od predsjednika komedijaš. Imitacija je uistinu najiskreniji oblik laskanja.

Laži sa mnom
Superstar
Blagoslovljeni kćerima
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Ljubav u divljini

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROMJENE U ZIMSKOM REDU

Ryanair otkazuje dio letova već od idućeg mjeseca. Objasnili što čeka putnike: 'Ispričavamo se...'

Više s weba