T-72 AVENGER

Građani Češke putem crowdfundinga prikupili 1,3 milijuna dolara za modernizirani tenk za Ukrajince

Image
Foto: Screenshot Twitter Yevhen Perebyinis

Ukrajinsko veleposlanstvo je objavilo i da su Česi do kraja rujna donirali 1,3 milijarde kruna (51,72 milijuna dolara) za kupnju oružja u koordinaciji s češkim ministarstvom obrane

3.10.2022. u 16:47/ Hina

Česi su postali prvi državljani neke zemlje koji su putem grupnog financiranja prikupili novce za kupnju moderniziranog tenka T-72 iz sovjetskog doba koji će uskoro biti poslan ukrajinskoj vojsci i pridonijeti obrani zemlje od rusije invazije, rekao je u ponedjeljak dužnosnik ukrajinske vlade.

Zahvaljujući crowdfundingu koji vodi ukrajinsko veleposlanstvo u Pragu, do ponedjeljka je prikupljeno 33 milijuna kruna ili oko 1,31 milijuna dolara. U prikupljanju novca sudjelovalo je 11.288 donatora, objavljeno je na internetskoj stranici kampanje.

"Češka je tako postala prva zemlja u kojoj su obični građani kupili tenk", za obranu Ukrajine, napisao je na Twitteru zamjenik ukrajinskog ministra vanjskih poslova Jevhen Perebinis.

Image
kakav otac

Čečenski vođa Kadirov trojicu maloljetnih sinova šalje u rat u Ukrajinu: 'Došlo je vrijeme da zablistaju'

Image
kakav otac

Čečenski vođa Kadirov trojicu maloljetnih sinova šalje u rat u Ukrajinu: 'Došlo je vrijeme da zablistaju'

Tenk T-72 AVENGER je moderniziran tako da ima bolje zaštitne sustave kao i moderniju opremu za noćno kretanje i komunikaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prikupljanje sredstava se nastavlja da bi se osiguralo i streljivo, objavili su organizatori kampanje na internetskoj stranici www.zbraneproukrajinu.cz.

Češka, članica NATO-a i Europske unije, od samog početka napada snažno podupire Ukrajinu.

Upravo se čita

Image
suradnici na bijelom

Antwerpen hit luka za kokain: Belgija kao da i jest bila na njemu, a Hrvatska na normabelu

Češka je u Ukrajinu otpremila i višak vojnih zaliha, kao i opremu nabavljenu privatnim kanalima koju su financirale ostale zemlje i ukrajinska vlada. To su stariji tenkovi, višecijevni raketni bacači, topništvo, oklopna borbena vozila pješaštva i sustavi protuzračne obrane.

Ukrajinsko veleposlanstvo je objavilo i da su Česi do kraja rujna donirali 1,3 milijarde kruna (51,72 milijuna dolara) za kupnju oružja u koordinaciji s češkim ministarstvom obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajina je u više navrata pozvala zemlje koje je podupiru da pomognu tako što će osigurati nabavku modernih borbenih tenkova potrebnih za obranu dijelova zemlje što su ih napale ruske trupe.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ČOVJEK SA SRCEM SVINJE

Biste li nastavili jesti rođake svog donora - svinje? 'Imamo infarkte jer se prejedamo svinjetinom, a sad ih genetski mijenjamo da bi im uzeli srce'

Više s weba